آیا در مورد سرقت و جعل می توان در مرحله دادسرا یا دادگاه با رضایت شاکی از محکومیت کیفری نجات یافت؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۲۶۴ #28602270

با سلام خدمت بزرگواران ..

طرف بابت برداشت اضافه بر چک صادره بر اثر جعل امضاء و پشت نویسی ناراحت شده و شکایت سرقت و جعل و برداشت نموده و از اینطرف موضوع سرقت را به اولین فرد دریافت کننده نسبت داده و هم چنین جعل و پشت نویسی رو .. آگاهی از وصول کننده اظهارات گرفته و طرف دوم نیز آمده اظهار کتبی نموده و شخص قبلی
را معرفی کرده است شخص سوم نیز بصورت تلفنی فامیلی بنده رو مطرح نموده و چون با معرفی صاحب چک مناسبت دارد همه اعمال را باینجانب اسناد می نماید ولی ادعای بی گناهی کردم؟
حال می توانم از کارآگاه بخواهم ته چک شاکی را برای رویت مطالبه نماید و در صورت عدم وجود چگونه خواهد بود؟ سپس در دادسرا با پرداخت کل وجه یا مابه الاختلاف رضایت گرفت؟ ضمنا دادسرا علیرغم رضایت شاکی موضوع جعل را پیگیر می باشد؟ در کدام مرحله انصراف بهتر است بخاطر آبروی مظنون

مشاوره حقوقی جعل
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درصورت رضایت احتمال تخفیف وجوددارد

بنام خدا،جعل و سرقت از جرایم غیرقابل گذشت میباشند و با گذشت شاکی دادگاه فقط اختیار تخفیف مجازات را دارد.

سلام علیرغم اینکه موضوع جنبه عمومی دارد ولی در رویه قضایی اکثریت قضات در صورتی که شاکی در این خصوص رضایت دهد و پرونده در مرحله دادسرا باشد معمولا باعنایت به رضایت شاکی قرار منع تعقیب صادر میگردد.

اگر رضایت بگیری جنبه خصوصی جرم منتفی میشه اما در مورد جنبه عمومی جرم دادگاه میتونه بهت تخفیف بده که رویه به این صورت هست که معمولا تبدیل میکنن به جزای نقدی یا تعلیق مجازات

متاسفانه هر دو سرقت از جرائم غیرقابل گذشت است یعنی با شکایت شاکی شروع میشود اما با گذشت او تعقیب متوقف نشده و رضایت شاکی تنها میتواند از جهات تخفیف مجازات باشد

با توجه به قانون کاهش مجازات حبس تعزیری در مواردی جرایم جعل و سرقت قابل گذشت شده اند،موضوع نیازمند انطباق اتهامات انتسابی با مفاد قانون جدید است.

با درود بله امکان دارد، اگر جعل اسناد دولتی نباشد.