با توجه به عدم رعایت حق شفعه لطفا راهنمایی کنید که چه اقدامی میبایست انجام دهیم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۰۹ #28546889

سلام. خواهر من و شوهر سابقشان هر کدام ۳ دانگ از یک آپارتمان را مالک بودند. ۱۰ سال پیش خواهرم به سرطان مبتلا شد و همسرشان با خانمی دیگر ازدواج رسمی کردند. ۸ سال پیش خواهرم ۳ دانگ خود را صلح عمری قطعی به نام مادرم زد تا از محل آن آینده ۲ فرزندش تامین شود. ۲ سال پیش شوهر خواهرم ۳ دانگ خودشان را بدون اطلاع به شریک به یکی از بستگانشان منتقل و فروخته اند. در این ۲ سال هم هیچگونه اطلاعی به مالک دیگر نداده اند. ملک آپارتمان از گذشته محل زندگی خواهرم و فرزاندانشان بود و در حال حاضر هم در تصرف  خواهر زاده هایم است. خواهرم بعلت شروع دوباره سرطان در خارج از کشور تحت درمان است. سال قبل از هم طلاق گرفته اند و حالا مالک ۳ دانگ دیگر پیدایش شده است. با توجه به عدم رعایت حق شفعه لطفا راهنمایی کنید که چه اقدامی میبایست انجام دهیم.

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام

ماده ۸۰۸ - هرگاه مال غیر منقول قابل تقسیمی، بین دو نفر مشترک باشد و یکی از دو شریک، حصه خود را به قصد بیع به شخص ثالثی منتقل کند شریک دیگر حق دارد قیمتی را که مشتری داده است به او بدهد و حصه مبیعه را تملک کند.
این حق را حق شفعه و صاحب آن را شفیع می گویند.

ماده ۸۲۱ - حق شفعه فوری است.

"با سلام"
حق شفعه مربوط به زمین میباشد که قابل افراز است
در آپارتمان شفعه وارد نیست چون قابل تقسیم نیست

سلام
با توجه به اینکه ملک مورد سوال آپارتمان است و قابل تقسیم نمی باشد و حق شفعه مربوط به اموال قابل تقسیم است اعمال حق شفعه در مورد آپارتمان مذکور منتفی است و در نتیجه شما به عنوان مالک سه دانگ دیگر باید با اجازه ایشان در محل تصرف داشته باشید و همچنین تکلیف اجرت سه دانگ ایشان را مشخص کنید و الا ایشان می توانند علیه شماها دادخواست خلع ید و مطالبه اجرت المثل ایام تصرف را تقدیم نمایند

سلام
در حق شفعه شریک میتواند مبلغی را که خریدار پرداخت کرده را بدهد ومالک شود