مبلغ ملک در حق شفعه برابر ارزش روز تعیین میشود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۰۰ #28500517

با سلام،میخواهند از حق شفعه استفاده کنند،چند ماه پیش ملک فروخته شده است،آیا ثمن ملک را به ارزش روز باید پرداخت کنند یا همان مبلغ که چند ماه پیش در مبایعه نامه قید شده؟
سپاس

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
قیمتی را که مشتری داده به او بدهد
قیمت پرداخت شده در معامله را باید پرداخت کند

با سلام
شریک میتواند به محض اطلاع از فروش سهم مشاعی از سوی شریک دیگر ، میزان مبلغی که بایت فروش سهم مشاعی توافق نموده اند را پرداخت و سهم مشاعی را برای خود بر دارد .

سلام
همان قیمتی که در مبایعه نامه ذکر شده، ملاک عمل خواهد بود. توجه نمایید حق شفعه فوری است و اگر دارنده این حق از وقوع معامله اطلاع یافته و چند ماه است اخذ به شفعه ننموده، اکنون نمی تواند از حق شفعه استفاده نماید.

به مبلغی که مورد معامله قرار گرفته.

سلام
وقت بخیر
بر اساس ماده ۸۰۸ قانون مدنی
هر گاه مال غیرمنقول قابل تقسیمی بین دو نفر مشترک باشد و یکی از دو شریک حصه خود را به قصد بیع به شخص ثالثی منتقل کند ‌شریک دیگر حق دارد قیمتی را که مشتری داده به او بدهد و حصه مبیعه را تملک کند.
بنابراین همان قیمت پرداخت شده در معامله را باید پرداخت کرد.