آیا ما باید حق کسب و پیشه مستاجر را که مبلغ بالایی هم برآورد شده به ایشان بدهیم تا تخلیه صورت بگیرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۶۶ #28460009

با دورود .
پدر بنده سال ۱۳۳۰ یک دکان تجاری را به دو نفر اجاره داده با قرار داد رسمی و در آن ذکر شده مورد اجاره شامل سرقفلی و سایر عناوین صنفی نمیباشد اما مستاجر تا حالا در ملک باقی مانده و ما جهت تخلیه شکایت کردیم اما دادگاه حکم داده طبق ماده ۳۰ قانون روابط مالک و مستاجر سال ۱۳۵۶،موارد نگاشته شده در قرارداد موجب اسقاط حق کسب و پیشه نمیگردد و باطل است و ما باید حق کسب و پیشه مستاجر را که مبلغ بالایی هم برآورد شده به ایشان بدهیم تا تخلیه صورت بگیرد در دادگاه تجدید نظر هم حکم تایید شد و گفتن که طبق ماده ۳۰ حق کسب و پیشه از سرقفلی جداست و تحت اینکه در اجاره نامه نوشته شده مورد اجاره شامل سرقفلی نیست نفی نمیکردد و اسقاط نمیشود و باید پرداخت شود .حال تکلیف من چیست؟

مشاوره حقوقی حق کسب پیشه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

حق کسب و پیشه از حقوق مستاجر است و باید پرداخت شود
همانطور که در رای هم نامبرده شده

حق کسب و پیشه بر عهده مالک است البته در صورتی که از سوی مستاجر تخلف و تعدی یا تفریط صورت نگرفته باشد

باتوجه به حکم صادره قطعا باید جهت تخلیه مبلغ را پرداخت نمایید

درود
تازمانی که تغییر شغل یا تعدی و تفریط مستاجر ثابت نشود باید حق کسب و پیشه را پرداخت نمایید.

قرارداد تنظیمی که در سئوال به آن اشاره نموده اید مشمول مقررات قانون موجر و مستاجر مصوب ۱۳۵۶ می باشد . به موجب این قانون حق کسب و پیشه برای مستاجری که سالها در یک محل تجاری مشغول کسب بوده به رسمیت شناخته شده و تخلیه مغازه فقط در شرایطی خاص که در قانون احصاء گردیده امکانپذیر است که موجر باید برای تخلیه ملک حق کسب و پیشه را مطابق نظر کارشناس بپردازد . البته اگر تخلف مستاجر در دو مورد تغییر شغل و تعدی و تفریط به اثبات برسد ، حق کسب و پیشه منتفی خواهد بود .

برای تخلیه حق کسب و پیشه باید پرداخت شود