حیاط خلوت طبقه همکف مشاع است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۰۱۵ #28416749

سلام
من ( خواهر ) و برادرم یک زمین قولنامه ای که ساختمان کلنگی داشت سه دانگ، سه دانگ خریدیم قرار گذاشتیم هر کدام دو طبقه بسازیم، طبقه همکف و طبقه اول مال من باشد که همه را با هزینه خودم درست کردم و پروانه هر دو طبقه بنام من است، و برادرم طبقه دوم و طبقه سوم را درست کند که برادرم طبقه دوم را درست کرده و پروانه طبقه دوم فقط بنام او است و هنوز طبقه سوم را نتوانسته درست کند‌‌. حالا برادرم شکایت کرده که در حیاط خلوتی طبقه همکف شریک است و من آنرا تصرف کردم درحالی که ورودی حیاط خلوتی فقط از داخل طبقه همکف است و طبقه همکف را من به اجاره دادم لطفا مرا راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ملک مشاعی است در صورتی که حیاط خلوت هم مشاعی است حق با برادر شماست.

با سلام
اولاحیاط خلوت ساختمان معمولا جزء مشاعات ساختمان است و یک حریم شخصی تمام و کمال شمرده نمی‌شود.
ثانیاقوانین مربوط به حیاط خلوت یک قانون کلی اساسی دارد که بر این اساس اگر در سند تک برگ فردی که واحد با دسترسی به حیاط خلوت را خریده‌است، حق استفاده سایر واحدها از حیاط درج شده باشد، حیاط خلوت جزء مشاعات ساختمان است و واحد دارای حیاط خلوت، اجازه دخل و تصرف در حیاط خلوت را ندارد.
ثالثااگر بقیه واحدها راه ورودی جز طبقه اول یا همکف به حیاط خلوت را نداشته باشند، نمی‌توانند وارد حیاط خلوت ساختمان شوند اما می‌توانند از واحد به فضای حیاط مشرف باشند یا از نورگیری و تهویه فضا استفاده کنند.

با سلام و احترام
با توجه به اینکه زمین را شراکتا و مشاعا خریداری کرده اید، در حیاط خلوت هم مشاعا شریک میباشید