کارشناس سه نفره نباید از استان قم که محل حادثه بوده تعیین بشه؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۴۳۵ #28354018

کارشناسی یک نفره توسط کارشناس رسمی دادگستری در استان قم که محل حادثه بوده انجام شده و در دادگاه محل سکونت مقصر مطالبه خسارت شده. الان مقصر در دادگاه محل سکونتش به نظر کارشناس بعد از ۹ ماه اعتراض کرده و اون دادگاه کارشناس سه نفره را از محل سکونت مقصر تعیین کرده.

مشاوره حقوقی تصادفات
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
کارشناس معمولا از حوزه قضایی محل حادثه تعیین می شود.

کارشناسان رسمی دادگستری اصولا در محدوده جغرافیایی دادگاه صالح به رسیدگی جرم انتخاب می شوند لاکن در صورت پذیرش قاضی منعی برای انتخاب دیگر کارشناسان نخواهد بود

اصولا باید از بین کارشناسان محل وقوع حادثه تعیین شوند لذا میتوانید درخواست کتبی در این خصوص به دادگاه بدهید

با سلام
اگر چه عنوان و موضوع حادثه مشخص نشده است تا از جنبه حقوقی ویا کیفری مورد بررسی قرارگیرد لیکن
مستندا به ماده ۱۱ قانون آیین دادرسی مدنی دعوا باید در دادگاهی اقامه شود که خوانده در حوزه قضایی آن اقامتگاه دارد.به همین دلیل خواهان دادخواست مطالبه خسارت را در دادگاه محل سکونت مقصر (خوانده) مطرح نموده است.
تعیین کارشناس از اختیارات دادگاه است.قاضی دادگاه میتواند از کارشناسان رسمی همان حوزه قضایی و یا از سایر حوزه ها استفاده نماید و منع قانونی وجود ندارد.

سلام تشخیص موضوع بعهده قاضی هست و منع قانونی وجود نداره

دادکاهی محل وقوع جرم صالح به رسیدگی است مگر نیابت قضایی صادر بشه

باسلام کارشناسان توسط دادگاه از استانی که دادگاه در آن قراردارند انتخاب میشوند در صورتی که مدارک و مستنداتی داشته باشید که در نظریه کارشناسان مفسده ای خواهد بود میتوانید کتبا به اطلاع دادگاه برسانید....