با توجه به اینکه سند اصلی و شش دانگ هنوز به نام پدربزرگمه و امضای محضری بهشون نداده که بتونن سند بگیرن. امکان پس گرفتن هست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۸۳ #28333887

با سلام
پدربزرگ من یه زمینی داره ۱۰۰۰ متر تو شهرک تقریبا ۱۵ سال پیش اونجا رو با قولنامه دستی توی خونه امظا کرده و فروخته بهه قیمت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومن. که ۸۰۰ هزار تومنش رو نقد گرفته و ۴۰۰ تومنش مونده بوده موقع سند زدن بگیره. بعد وقتی میاد خونه بهش میگن مرد این چه کاریه کردی و زمینی که ۸۰ میلیون می ارزیده چرا یک میلیون فروختی چون بی سواده سرش کلاه گذاشته بودن فرداشت رفت پولشونو بده و بگه که معامله فسخه و سرم کلاه گذاشتین ولی اونا پولو نگرفتن و گفتن ما زمین خریدیم. دو سه سال بعد هم خریدار اون زمین رو به یه نفر دیگه ای قولنامه ای فروخته ۹۰ میلیون تومن . ۱۵ سال پیش تورم در این حد نبود که تو دو سال یه زمین از ۱ میلیون برسه به ۹۰ میلیون تابلوعه که کلاه برداری شده . خریدار دوم هم ۲سال پیش اومده بوده میگفت ۶۰ میلیون تومن بدم بیاین امضا کنین که این بار پدربزرگ من نرفت امضا کنه چون باید خیلی بیشتر از اینها میدادن. چند ماهی هم هست که خریدار اومده و نصف زمین رو چهار دیواری کرده و نصفش مونده به اینا هم گفته که من سند گرفتم.
راهی هست بشه اون زمین رو برگردوند به پدر بزرگم؟
الان اون زمین که بهترین جای شهره ۳۰ میلیارد تومن قیمتشه

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
با فرض وجود غبن ، با گذشت زمان طولانی امکان فسخ به این جهت وجود نداشته و ایشان هیچ‌مالکیتی نسبت به این زمین ندارند و تقاضای مبلغ اضافه نیز نمی توانند داشته باشند .

درود
به علت فوریت خیار غبن امکان استفاده از این خیار برای پدر بزرگتان وجود ندارد و دیگر حقی نسبت به آن ملک ندارند.

خیر پدربزرگ شما حتی در صورت ادعای غبن هم با توجه به گذشت زمان نمی تواند ادعای خود را اثبات کند

با سلام
در صورتی که در مبایعه نامه خیار غبن اسقاط نشده بود، پدربزرگتان می توانستند همان زمان به استناد خیار غبن معامله را فسخ نمایند اما متاسفانه این فرصت با گذشت زمان از بین رفته است و راهی برای بر هم زدن معامله وجود ندارد. البته اگر ایشان به واقع از درک ارزش اموال تا این حد عاجز بوده و به عبارتی محجور بوده باشند، با اثبات حجر ایشان در آن زمان ممکن است بتوانید معامله را فسخ نمایید.

با درود هیچ راهی نیست.

با توضیحاتی که داده اید پدر بزرگ شما نمیتواند ادعایی نسبت به زمین و مالکیت آن داشته باشد . حتی بر فرض صحت ادعای غبن ایشان ، به دلیل گذشت زمان امکان فسخ به دلیل غبن از بین رفته است .