در چنین مواقعی یا در موارد مشابه که اکثریت وراث تصمیمی به ضرر اقلیت وراث میگیرند، چه راهی وجود دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۶ #28161171

یک زمین مسکونی به ۷ نفر وارث رسیده و آنها هرکدام با میزان متفاوتی از مشارکت مالی یا کاری آن زمین را ساخته و یک مجتمع تجاری ساخته اند. بخشی از مغازه ها فروخته و بخشی دیگر اجاره داده شده اند و برخی دیگر در تصرف بعضی از وراث هستند. حالا ۵ نفر از وراث که تعداد زیادی از مغازه ها را تصرف کرده اند، اجاره نداده و میگویند که "ما ۵ نفر حرفی برای اجاره نمیزینم شما هم حق حرف زدن ندارید". در چنین مواقعی یا در موارد مشابه که اکثریت وراث تصمیمی به ضرر اقلیت وراث میگیرند، چه راهی وجود دارد؟ چطور میتوان حق واقعی خود را گرفت؟ از نظر قانونی چه باید کرد؟ اگر اکثریت تهدید کرده باشند و اقلیت در خطر باشند، چه میتوان کرد؟

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
تصرف در مال مشاع باید با اجازه همه شرکاء باشد و هیچ یک از شرکا چه با اکثریت و اقلیت نمی توانند بدون توافق در سهم دیگران دخالت نمایند و شما باید از طریق قانونی درخواست افراز و تقسیم مال مشاع را بنمایید و می‌توانید نسبت به کسانی که آن را تصرف دارند سهم اجرت المثل خود را مطالبه کنید

با سلام
در صورت بروز مشکل بین وراث یا سهامدارن و شرکاء سر این چنین موضوعاتی ، هر یک از وراث یا شرکا میتوانند از طریق مراجع قانونی اقامه دعوی بر علیه سایر وراث مبنی بر تفکیک یا تقسیم و نهایتا فروش مال یا سهم مشترک بنمایند تا دادگاه با بررسی موضوع نسبت به تقسیم یا تفکیک یا فروش ( بسته به نوع موضوع ) اقدام نماید .
موفق باشید