برای پیگیری کلاهبرداری اینترنتی به کدام مرجع قضایی مراجعه کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۹۸ #28069195

بنده بیشتر از ۱۰ روز پیش چند قطعه کامپیوتر از سایت x به مبلغ حدودا ۱,۵۰۰,۰۰۰ تومن سفارش دادم هزینه پست پیشتاز هم ازم گرفتم سایت دارای تمامی مجوزهای لازم مثل اینماد، مجوز کسب و کار مجازی، شامد، عضو سازمان صنف رایانه تهران و تبلیغاتی که قبلا از این سایت در سایت های معروف دیده بودم اعتماد کرده و خرید اینترنتی انجام دادم تمامی مدارک و مستندات موجوده من جمله فاکتور فروشنده، رسید خرید موفق درگاه اینترنتی، ایمیل های ارسالی خود شرکت و سابقه سفارش روی وبسایت طی تماس هایی که باهاشون داشتم متاسفانه با عدم پاسخگویی درست یا قطع کردن تماس (خلاصه هر کاری میکنن شما رو از تماستون منصرف کنند) مواجه شدم درخواست فرستادن کالا یا عودت وجه دادم که بعدا وقتی دیدم با بهانه تکراری ( به دلیل شرایط فعلی کالا تامین نشده هنوز نیومده انبارمون و ... ) میخوان من رو بپیچونند گفتم مبلغ عودت بدید که متاسفانه تا این لحظه اینکارو نکردن طی جستجوهای بعدی متوجه سابقه بسیار بد این سایت در ارسال اجناس تقلبی و عدم عودت وجه کاربران یا تاخیر در اینکار شدم.
سوالات:
۱- با توجه به اینکه من شهرستان هستم و نمیخوام چند برابر مبلغ سفارشم هزینه کنم برا پس گرفتن پولم از طریق چه مرجع قضایی میتونم اقدام کنم که در شهرستان خودم رسیدگی بشه؟
۲- با چه عنوانی شکایت مطرح کنم مناسب تره کلاهبرداری، الزام به ایفا تعهد؟
۳- دعوا حقوقی یا کیفری کدوم مطرح کنم و با کدوم زودتر به پولم میرسم؟
۴- با توجه به افزایش نرخ ارز امکان مطالبه مابه التفاوت یا قیمت روز اجناس وجود داره؟
۵- با توجه به اینکه تمام مشخصات شرکت رو دارم و مستندات کامل پروسه رسیدگی چه قدر طول میکشه؟

پ.ن: اگر قدری سوالات طولانی شدند پوزش بنده رو پذیرا باشید امیدوارم با راهنمایی های شما عزیزان مسیر احقاق حقوق بنده هموارتر بشه با تشکر

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
کلاهبرداران اینترنتی دستگیر میشوند ، نگران نباشید
می‌توانید به سایت اینترنتی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) به نشانی www.cyberpolice.ir مراجعه و روی آیکون ارتباطات مردمی کلیک کنید. در این بخش، مشخصات، نشانی و شماره تلفن به همراه موضوع شکایت شما به ثبت می‌رسد و پلیس فتا در کمترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و موضوع را پیگیری خواهد کرد. برای اطلاع از نشانی مراکز پلیس فتا یا دادسراهای پلیس رایانه‌ای هم می‌توانید به همین سایت مراجعه کنید.
طبق ماده ۶۷ از قانون تجارت الکترونیک ، هر شخصی که در بستر مبادلات الکترونیکی با سوء استفاده و یا استفاده غیرمجاز از داده پیام، برنامه‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای و وسائل ارتباط از راه دور مرتکب جرم شده علاوه بر برگرداندن مال به صاحبان اموال، به حبس از یک تا سه سال و پرداخت جزای نقدی معادل مال ماخوذه محکوم می‌شود و طبق تبصره این قانون شروع به این جرم هم مجازات است