دیه دندان شکسته چه میزان است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۳۴ #27736530

با سلام ، طی حادثه در محل کار یکی از دندانهای جلوییم به صورت نصفه شکست و یکی دیگشون هم کاملا لق شد الان بعد یه مدت سیاه شده .با توجه با اینکه هر دو دندانم از دندانهای جلوییم بودن خواستم بدونم دیم حدودا چقدر میشه؟

مشاوره حقوقی دیه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
با تطبیق شرایط دندانها با مواد زیر دیه مشخص خواهد شد
بنظر میرسد مورد شما منطبق با تبصره یک ماده ۶۲۲ و متن ذیل ماده ۶۱۹ از قانون مجازات اسلامی باشد
ماده ۶۲۲
شکستن آن مقدار از دندان که نمایان است با بقای ریشه، دیه همان دندان را دارد و اگر کسی بعد از شکستن مقدار مزبور ریشه را بکند، خواه مرتکب کسی باشد که مقدار نمایان دندان را شکسته است یا دیگری، ارش تعیین می شود.

تبصره ۱- شکستن مقداری از قسمت نمایان دندان به همان نسبت دیه دارد.

تبصره ۲- هرگاه قسمتی از دندان کنده شده در اثر جنایت یا عارضه ای قبلا از بین رفته باشد به همان نسبت از دیه دندان کاهش مییابد
ماده ۶۱۹
در میزان دیه تفاوتی میان دندانهایی که رنگهای گوناگون دارند، وجود ندارد و اگر دندانی در اثر جنایت، سیاه شود و نیفتد دیه آن دوسوم دیه همان دندان است و دیه دندانی که قبلا سیاه شده است، یک سوم دیه همان دندان است.

تبصره ـ در تغییر رنگ دندان، بدون آنکه سیاه شود یا منفعت آن از بین برود، ارش ثابت است و اگر پس از آن شخصی دندان مزبور را بکند، باید دیه کامل همان دندان را بدهد.

سلام و درود
شکستن ان مقدار از دندان که نمایان است با بقا ریشه دیه همان دندان را دارد و چون دندان‌پیشین است یک بیستم دیه.و دندانی که سیاه شود و اما نیفتد دو سوم دیه همان دندان یعنی دو سوم از یک بیستم دیه