برای انحصار وراثت چه باید کرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۷۰ #27698554

مادر من به تازگی فوت کرده و من تازه متوجه شدم که فرزند واقعی انها نیستم. برای انحصار وراثت چه باید بکنم؟
و اینکه اسم من توی شناسنامه پدر و مادرم هست خاله ها و دایی ها میتواند طلب ارث کنند؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

گواهی انحصار وراثت در شورای حل اختلاف درخواست میشود که برای این درخواست به یک سری مدارک نیاز دارید شناسنامه متوفی،شناسنامه وراث، وصیت نامه، استشهادیه محضری که در دفتر اسناد رسمی تنظیم میشود که گواهی می کنند که ورثه متوفی چه کسانی هستند، همچنین گواهی مالیات بر ارث لازم نیست.

با سلام -شما با مراجعه به شورای حل اختلاف محل فوت مادرتان ارائه گواهی فوت درخواست گواهی انحصار وراثت میکنید وگواهی مربوطه صادر میشه . خیر با وجود شما آنها نمیتوانند ادعای ارث کنند.

سلام
بر اساس ماده ۲ قانون مذکور و به استناد ماده ۸۶۱ قانون مدنی ، فرزندخواندگی از موجبات ارث نیست

وراث پس از فوت متوفی باید لیست تمامی اموال و دارایی‌های منقول و غیرمنقول او را به اداره دارایی حوزه محل سکونت متوفی ارایه و رسید آن را دریافت کنند و همراه با تقاضای گواهی انحصار وراثت به دادگاه تقدیم کنند.

برای اقدام به این کار مدارکی از قبیل گواهی فوت، شناسنامه متوفی و ورثه لازم است همچنین اگر متوفی قبل از فوت، متاهل بوده باشد، ارایه سند ازدواج به انضمام اظهارنامه مالیاتی و استشهادیه ضروری است؛ بر اساس استشهادیه، شهود در دفتر اسناد رسمی شهادت می‌دهند که ورثه فرد متوفی که در تاریخی مشخص فوت کرده است، چه کسانی هستند.پس از آماده شدن این مدارک و ارایه آنها توسط ورثه به شورای حل اختلاف، این شورا به صدور گواهی حصر وراثت اقدام می‌کند.

اگر بخوای برای مادر واقعی خودت انحصار وراث بگیری ابتدا باید اثبات نسب بکنی واز مادر غیر واقعی حقی به شما نمی رسد