وسایل منزل و سهام عدالت هم میشه به عنوان مهریه گرفت یا فقط از آپارتمان میشه؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲۰۸ #27665876

با سلام،
سوال من اینه که شوهر من نزدیکه دوماهه که فوت شده، یک پسر ۱۲ساله دارم، پدر و مادر شوهرم هم در قید حیات هستند، ولی با من لج کرده اند و بعد از فوت شوهرم بهم کلی توهین میکنن. برای انحصار وراثت هم اقدام کرده اند. اموال شوهر منم یه آپارتمان هستش و بیمه ی عمر و سهام عدالت و وسایل منزل و حقوق ماهیانه ی اداره.
الان به خاطر این رفتارهای بدشون و تهدیداشون من شک دارم که پدر و مادرش سهم ارثی که از همه ی این چیزا قانونا بهشون میرسه رو میخوان یا اینکه میبخشن.
من میخوام صبر کنم و ببینم اگه موقع تقسیم اموال سهم خواستن اونموقع منم درخواست مهریه بدم،ولی اگه سهمشان را ببخشند دیگه منم درخواست مهریه ندم. در واقعا ونطوری میخوام بدون دردسر مشکل حل بشه.
فقط اطلاع ندارم که اگه اونا زمانی که تقسیم اموال میشه، بگن همه ی سهمشون رو میخوان، منم بعد از اقدام اونا برای گرفتن ارثشون، بعدش من اقدام به تقاضای مهریه ام کنم فایده ای داره یا اینکه میگن چون قبل از درخواست سهم پدر و مادرش، تو درخواست مهریه نکردی و مادر و پدرش زود تر درخواست سهم الارثشون رو کردن پس اول اونا مقدم ترن و ارث اونا باید داده بشه بعد هرچی بمونه برای مهریه من حساب میشه،که در اون صورت چیزی برای من نمیمونه چون ارزش آپارتمان ما خیلی پایین و ارزونه.
بخاطر همون میخوام بدونم اگه قانون اینطور باشه من از الان برای مهریه ام اقدام کنم.ولی اگه نه، اون لحظه
من به دادگاه بگم که پس منم درخواست مهریه دارم،دادگاه حرف کدوممونو قبول میکنه؟ و بعدش اینکه از بیمه ی عمری که به فرزندم و پدر و مادر شوهرم میرسه و وسایل منزل و سهام عدالت هم میشه به عنوان مهریه گرفت یا فقط از آپارتمان میشه؟
واقعا بلاتکلیف موندم. نمیدونم دقیق منظورمو رسوندم یا نه خواهش میکنم جوابمو هرچه سریعتر بدین.

مشاوره حقوقی مهریه
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و درود
سهام عدالت قابل توقیف است لکن وسایل خانه اگر ضروری باشد جزو مستثنیات بوده و قابل توقیف نیست
موفق و موید باشید

سهام عدالت قابل توقیف خواهد بود لاکن وسایل منزل جزءمستثنیات دین محسوب شده و قابل توقیف نیست

در تقسیم سهم بتدا مهریه باید پرداخت گرددوسپس بابقیه وراث یک هشتم را می برید درضمن اگر بیمه عمردارای ذینفع باشد مال اون است واگرنداشته باشد بین وراث قابل تقسیم هستش

با سلام .

اسباب ضروری منزل ( غیر از اشیا تزئینی )، خیر . مستثنیات دین محسوب میشوند

با سلام
توقیف وسایل متعارف منزل به واسطه مستثنیات بودن آنها امکان پذیر نمی باشد ولی امکان توقیف سهام عدالت وجود دارد .

درود
مهریه زن بر ارث مقدم است. وسایل ضروری قابل توقیف نیست

امکان توقیف وسایل متعارف منزل نیست چون مستثنیات دین است ولی امکان توقیف سهام عدالت هست