درج هزینه دادرسی در حکم نهایی به چه صورت می باشد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۷۳ #27595608

حکم نهایی قتل عمد از سوی شعبه رسیدگی صادر شده است منتها در خصوص هزینه دادرسی و اینکه مدتی را که متوفی بیمارستان بوده و هزینه هایی که خانواده متوفی متحمل شده اند چیزی ننوشته شده آیا می شود در خصوص عدم درج هزینه های مذکور از طرف شاکی پرونده اعتراض نوشت ؟با تشکر

مشاوره حقوقی قتل
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شاکی یا مدعی خصوصی می تواند در هر مرحله از دادرسی تمام هزینه های پرداخت شده دادرسی را از مدعی علیه طبق مقررات مطالبه کند. دادگاه پس از ذی حق شناختن وی، مکلف است هنگام صدور حکم، مدعی علیه را به پرداخت هزینه های مزبور ملزم کند.

باسلام
هرچند طیق ماده ۵۶۲ قانون ایین دادرسی کیفری دادگاه مکلف است هنگام صدور حکم ،تمامی هزینه هایی را که در جریان تحقیقات ومحاکمه صورت گرفته است به تفصیل تعیین ومسئول پرداخت ان رامعین کند .
ومستند به ماده ۵۶۴همان قانون درصورت محکومیت متهم پرداخت هزینه دادرسی به عهده اوست.
ولی در رویه به علت اینکه در دعاوی کیفری هزینه دادرسی مبلغ ناچیری است محاکم در رای ذکر نمیکنن و پیگیری ان به صرفه نیست.
به دلیل اینکه مجازات قتل عمد قصاص نفس است به نظر می رسد هزینه های پزشکی قابل وصول نیست.