برای اخذ قیمومیت پدر و مادر، آیا باید حکم محجوریت هر دو گرفته شود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵,۱۴۰ #27536845

با سلام
خواهر من تنها دختر خانواده و مجرد و ۳۵ ساله است که با پدر و مادرم زندگی میکند و ۳ برادر دارد که آنها ازدواج کرده اند، پدر من دچار آلزایمر و ۹۱ ساله و مادرم ۷۵ ساله، دچار دیابت و فشار خون می باشد که خواهرم نگهداری آنها را در خانه بر عهده دارد.
می خواستم بدانم می شود خواهر من  قیم پدر و مادرم شود و اگر قرار باشد حکم محجوریت بگیریم، باید برای هم پدر و هم مادر این حکم را بگیرم و یا برای یکی کفایت می کند و در صورت گرفتن حکم محجوریت آیا خواهرم می تواند قیم والدینم شود و شرایطش چیست؟
ممنونم

مشاوره حقوقی خانواده
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام شما می توانید به دایره سرپرستی دادگستری محل زندگی خویش مراجع و در آنجا این تقاضا را مطرح نمایید

در صورت اثبات ناتوانی پدر و مادر می توان حکم حجر ایشان را دریافت و قیم والدین شد که از طریق دادگاه خانواده یا دادستان می توانید اقدامات فوق را انجام دهید

خواهر شما می تواند قیم پدر و مادرتان شود و اگر قرار باشد حکم محجوریت بگیرید، باید برای هم پدر و هم مادر این حکم را بگیرید، و در صورت گرفتن حکم محجوریت خواهرتان می تواند قیم والدینتان شود و

دو روش برای تقاضای صدور حکم حجر و نصب قیم وجود دارد. در روش اول دادستان نقش اصلی را برعهده دارد. به این صورت که دادستان بعد از بررسی موضوع اگر لازم بداند موضوع را برای تصمیم‌گیری به دادگاه ارجاع می‌دهد.

در روش دوم دادستان در ابتدای ماجرا نقشی بازی نمی‌کند بلکه متقاضی مستقیما به دادگاه خانواده می‌رود و از این دادگاه برای نصب قیم برای محجور تقاضا می‌کند.