آیا او از این که این نوشته ثبت محضری نشده است، میتواند سواستفاده کند و دوباره ادعای ارث کند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۷۹۰ #27497458

سلام
من راجب اعتبار سند عادی سوال کردم اما جواب های متناقضی دریافت کردم، اکثر جواب ها اعتبار سند عادی را تایید میکرد اما برخی هم نه، شرایط به این صورت است که پدری فوت شده دارای سه فرزند میباشد، یکی از وراث سهم خود را با فروش زمین مادرش دریافت کرده و در سندی عادی که بین خودشان و بزرگان خانواده امضا کرده و متعهد شده که دیگر ادعای ارث نخواهم کرد و هر سه وارث امضا کرده اند اما به ثبت محضر نرسیده.
حال با وجود اختلاف بین فرزندان آیا او از این که این نوشته ثبت محضری نشده است، میتواند سواستفاده کند و دوباره ادعای ارث کند؟
آیا میتوان با همان برگه که قبلا به امضا وراث و شهود رسیده در محضر حاضر شد و آن را تبدیل به سند رسمی کرد بدون حضور او؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

حال با وجود اختلاف بین فرزندان آیا او از این که این نوشته ثبت محضری نشده است، میتواند سواستفاده کند و دوباره ادعای ارث کند؟ خیر
آیا میتوان با همان برگه که قبلا به امضا وراث و شهود رسیده در محضر حاضر شد و آن را تبدیل به سند رسمی کرد بدون حضور او؟درواقع اگر در دادگاه اثبات شود سند عادی به صورت صحیح منعقد شده است از مزایای سند رسمی برخوردار است ونیازی به ثبت در دفتر اسناد رسمی نیست

سلام
ارث یک واقعه قهری است و کسی نمی تواند از قبل آن را از خود ساقط کند ولی از فوت می تواند بگوید من ارث نمی خواهم لذا آن سند عادی اعتبار ندارد

سندعادی تنظیمی معتبر بوده و نمی تواند دوباره ادعای ارث کند .‌نگرانی شما بی مورد است

عدم ثبت محضری سند یاد شده چیزی از اعتبار سند نمیکاهد. بدیهی است هر کسی میتواند هر ادعایی را داشته باشد ولی اثبات این موضوع در دادگاه مهم است که نمیتواند حقانیت خود را به دلیل وجود این سند عادی اثبات نماید.

نوشته عادی اعتبار قانونی دارد و وی دیگر حقی ندارد با این وصف اگر نوشته مطالعه شود بهتر میتون نظر دقیق داد

علیکم السلام
ظاهرا عقدی که بین شما منعقد شده است عقد صلح است. صلح یک عقد لازمی است یعنی قابل فسخ از جانب یک طرف عقد نیست. باید ایشان را از طریق دادگاه ملزم به تنظیم سند رسمی نمود. تا زمانی که عقد صلح قبلی را نتواند توسط یکی از خیارت فسخ نماید این عقد پا برجاست.