چرا هیات حل اختلاف همیشه ملاحظه هیات تشخیص رو میکنه و رای رو عوض نمیکند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۹۳ #27439925

باسلام وعرض ادب.
اکثر وکلا میگویند متاسفانه ۹۹.۵ درصد ارای هیاتهای تشخیص در هیاتهای حل اختلاف عینا تائید میشود و حتی اگر هم حق با کارگر یا کارفرما هم باشد به نفعش تغییر نمیکند. از این وضعیت باید تاسف خورد؟ در اداره چرا همکار پشت همکارش میایست حتی اگر در رای تخلفاتی صورت گرفته باشد دلشان نمیخواهند رای تغییری کند؟

مشاوره حقوقی اداره کار
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

متاسفانه آرای تشخیص همواره در هیات حل اختلاف تایید شده و نمیتوان امیدی به تغییر آرا داشت . تنها پس از قطعیت ارای صادره میتوان در دیوان عدالت اداری موضوع را مطرح و پیگیری نمود .

سلام
از این وضعیت باید تاسف خورد؟
هیات حل اختلاف مرجع رسیدگی به اعتراض و شکایت از آرای هیات های تشخیص است مگر در مواردی که قانون اتخاذ تصمیم را مستقیما به آن محول کرده باشد
نمیخواهند رای تغییری کند؟
رای هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما قطعی است و باید اجرا شود. با این وجود کسی که به موجب این رای محکوم شود، هنوز یک راه اعتراض دیگر به رای هم دارد و آن مراجعه به دیوان عدالت اداری است. دیوان تنها از نظر نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها رای را مورد بررسی قرار می دهد و تصمیم گیری می کند. دیوان عدالت اداری بر اساس اصل ۱۷۳ قانون اساسی «به منظور رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مامورین یا واحدها یا آیین‌نامه‌های دولتی و احقاق حقوق آنها» در سالل ۱۳۶۳ و با تصویب قانون تشکیل دیوان عدالت اداری پا به عرصه وجود گذاشت. رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آرا و تصمیمات قطعی مراجع اختصاصی اداری، منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها، در قلمرو صلاحیت شعب دیوان عدالت اداری است.