مدت زمان تامین خواسته چقدر است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۰۹ #27408591

سلام.وقت بخیر

بعلت عدم توان مالی قادر به انجام تامین خواسته نیستم ( حدود ۵ میلون تومان است. همه مدارک هم بر علیه مقصر حادثه تصادف بوده و تحویل دادگاه داده ام.

ایا اگر تامین خواسته ندهم، بعدا برای پس گیری حق خود دچار مشکل میشوم یا اموال مقصر مسدود قانونا میشود و یا او را حبس میکنند تا بدهی را بدهد؟!!

ممنون میشوم پاسخ دهید

مشاوره حقوقی تصادفات
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
تامین خواسته وفق ماده ۱۰۸ قانون آیین دادرسی مدنی، امکانی است که طی آن خواهان میتواند پیش از صدور رای و قطعیت آن، جهت توقیف اموال خوانده، تا قبل از واگذاری یا هرگونه تضییع با تفریطی در خواسته، اقدام نماید.
که در مواردیکه دعوا مستند به سند رسمی یا اوراق تجاری نیست، خواهان میبایست بدوا مبلغی بعنوان "خسارت احتمالی" در صندوق دادگستری به ودیعه گذارد. تا درصورت محکومیت خواهان و ورود ضرر به خوانده، خسارت خوانده از آن محل تامین گردد.
و طبیعتا در صورت صدور حکم به نفع خواهان، مبلغ خسارت احتمالی،به وی مسترد خواهدشد.

حال درصورتیکه دعوای خواهان مستند به سند رسمی یا اوراق تجاری نباشد و از طرفی هم توان مالی تامین خسارت احتمالی را نداشته باشد، ناگزیر باید تا زمان صدور حکم به نفع وی و قطعیت حکم، صبر کند تا پرونده به مرحله اجرا برسد.
در آن زمان دیگر بنا به درخواست محکوم له ، و با معرفی اموالی از محکوم علیه، مال وی توقیف خواهد شد.
اما این امر هم محتمل است که تا آن زمان، دیگر مالی برای توقیف، باقی نمانده باشد!....
این است فلسفه و فایده تامین خواسته!
اما در صورت عدم دسترسی به اموال محکوم علیه، وی تا زمان پرداخت محکوم به یا تقدیم دادخواست اعسار ، حبس خواهد شد.
مگر دادخواست اعسار و تقسیط دهد.
در صورت عدم پرداخت هریک از اقساط ، کماکان حق جلب وی، برای محکوم له محفوظ است.

امیدوارم توضیحات برای شما مفید فایده بوده باشد
موفق باشید