مالیات بر ارث اون خونه چند در صد میشه؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۲۸ #26975851

سلام
مادربزرگ ما در سال ۷۹ فوت می کنن ورثه با هم همکاری نمی کنن و اموال می مونه مادر من یکی از وراث هستش و ایشون انحصار وراثت مادر شون رو می گیرن و یکی از خونه ها که مقداریش سهم ایشون هست هم مالیات بر ارث اون رو می ده و سند می گیرن ولی یه خانه دیگه رو سند نگرفتن و مادرم هم یک ماه قبل به رحمت خدا رفتن
الان مالیات بر ارث اون خونه چند در صد میشه ایا دولت دو سری مالیات می گیره؟
سوال دوم هم سهم عدالت مادر هست چگونه باید انتقال بدیم سهام شو ممنون
و اخرین سوالم مادر من یک صندوق امانات داره وراث به توافق رسیدن محتویات این صندوق رو به من بدن توی محضر اگر وکالت بلاعزل بگیرم بایت کسی دیگه بعدا می تونه مشکلی پیش نمی اد چون توافق کردیم ارثیه به جای اشتراک به هر کسی
به صورت مجزا چیزی برسه من صندوق رو شاید ۶ ماه دیگه باز کنن ولی اموال سند زدنش کمتر یک ماه دیگه توی محضر خونه چیکار کنم که کاملا قانونی باشه ممنون

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

میزان مالیات توسط کارشناس محاسبه می گردد.

با سلام
ملکی که دارای سند به نام متوفی است مشمول مالیات بر اموال غیر منقول معادل هفت و نیم درصد است اما خانه دیگر چون به صورت مشاع به مقدار سهم مادر شما بوده است سهم الشرکه محسوب و فقط مشمول مالیات بر انتقال سهم الشرکه به وراث یعنی شما به مقدار شش درصد می شود.
برای سهام عدالت هم می بایست تمامی وراث با مراجعه به یکی از دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت و با ارائه مدارک لازم و امضای تقسیم‌نامه سهام عدالت نسبت به تقسیم سهام عدالت و منافع آن اقدام نمایند.
تا زمانی که کلیه وراث قانونی نسبت به تامین مدارک لازم و امضای تقسیم‌نامه سهام عدالت اقدام ننمایند، درخواست تقسیم ترتیب اثرداده نخواهد شد و چنانچه یک یا چند نفر از وراث نتوانند در دفاتر پیشخوان حضور بهم رسانند یا ارائه مدرک نمایند انجام خدمات سایر وراث نیز امکان پذیر نمی‌باشد.