آیا دادگاه از خانم هم خط شناسی میکند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۵۱۵ #26927390

با سلام

اگر خانمی چک همسرش را پشت نویسی و امضای همسرش را جعل کند و به کسی بدهد و همسرش در دادگاه ادعا کند که امضا برای او نیست و خط شناسی شود و از همسرش هم شکایتی نداشته باشد.

دادگاه از خانم هم خط شناسی میکند ببیند خط اوست یا نه؟

با تشخیص اینکه خط برای صاحب چک نیست این بدهی رد می شود یا بر ذمه خانم هست و برای خانم پیگرد قانونی دارد؟

مشاوره حقوقی جعل
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بایستی برای اثبات جرم جعل از خانم شکایت شود و در صورت رضایت زوج دیگر نیازی به شکایت نیست .

اگر خانمی چک همسرش را پشت نویسی و امضای همسرش را جعل کند و به کسی بدهد و همسرش در دادگاه ادعا کند که امضا برای او نیست و خط شناسی شود و از همسرش هم شکایتی نداشته باشد.

دادگاه از خانم هم خط شناسی میکند ببیند خط اوست یا نه؟

ایشان ادعایی مطرح کرده مبنی بر اینکه امضا متعلق به ایشان نیست کارشناس خط این را بررسی می کند و نظر می دهد که متعلق به ایشان نیست
حال اینکه این امضا توسط چه کسی انجام شده، تنها زمانی از خانم کارشناسی می گیرند که یا به قدری در مظان اتهام باشند که قاضی خودش دستور دهد و یا اینکه شوهر درخواست کند و الا دلیلی برای این امر وجود ندارد

با تشخیص اینکه خط برای صاحب چک نیست این بدهی رد می شود یا بر ذمه خانم هست و برای خانم پیگرد قانونی دارد؟
در اسناد تجاری با توجه به اصل استقلال امضائات و اصل تجریدی بودن اسناد تجاری جعل امضا تنها برای طرفین معامله پایه قابل استناد است و نه اشخاصی که بعدا این چک را دریافت کرده اند
لذا اگر چک در دست دارنده اولیه است شما به عنوان ضامنی که پشت چک را به ضمانت از همسرتان امضا کرده اید مسئولیتی ندارید اما چک چند دست گشته باشد شما در قبال دارنده با حسن نیت مسئول پرداخت هستید

موفق باشید

با سلام
زوج زمانیکه ادعای جعل چک خود را مطرح می کنید باید جاعل را نیز معرفی کند،و بگوید چک دست چه کسی بوده که امکان جعل توسط ایشان را داشته است ،بنابراین اگر ادعای مجعول بودن مطرح شود باید اثبات شود وگرنه دادگاه نخواهد پذیرفت

و با عرض پوزش جواب اینکه از خانم ها هم خط شناسی میشود عرض کنم : بله .. در میزان مجازات شاید بین زن و مرد تفاوت اندکی باشد اما در جرایم و انجام آن تفاوتی از نظر قانون ذکر نشده ..

بسمه تعالی : برادر گرامی ادعای جعل باید همراه با شکایت از جاعل باشد و در صورت رصایت نیز مشمول جرم عمومیست و در صورت رضایت شما برای همسرتاان در صورت اثبات مجازات تغیین میگردد لذا با ذکر این مطلب حال تصمیم گیری کنید ..

شبیه سازی امضاء همسر و استفاده از چک از مصادیق جعل و استفاده از سند مجعول می باشد که جرم محسوب شده و جنبه ی عمومی جرم غالب تراز جنبه ی خصوصی جرم می باشد