ابطال تقسیم نامه ارث در صورت تضییع حق امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۱,۴۰۲ #26920839

سلام
اگر کسی پس از تنظیم تقسیم نامه ارث بین وراث و امضاء همگی وراث احساس کرد که حق او تضییع شده است ( با توجه به قانون شراکت ۵۷۸ الی ۵۹۱ ) می تواند تقسیم نامه را ابطال کرده و با شکایت و حکمیت قوه محترم قضائیه به حق خود برسد؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام اگردرتقسیم ملک احساس کردی که به غلط واقع شده یادرزمان تقسیم عالم به آن نبودیدمیتوانیدتقسم را برهم زنیدوازدادگاه ابطال آن رابخواهید

علی الصول امکان ابطال تقسیم نامه وجود ندارد چرا که ناشی از اراده سالم شما بوده است مگر اینکه ثابت کنید اراده تان معیوب بوده یا اشتباهی رخ داده است به تبع آن می توانید هر قراردادی را باطل کنید ولی در صورتی که شما دلیلی برای برهم زدن عقد نداشته باشید نمی توانید این کار را بکنید

با سلام تقسیم ناشی از اشتباه، تقسیم ناشی از اختصاص مال معیوب به احد از وراث و یا تدلیس بدون اطلاع صاحب سهم تقسیم ناشی از تسهیم و سهم بندی اشتباه از مواردی است که امکان ابطال تقسیم نامه را در دادگاه فراهم مینماید.

چنان چه تقسیم ارث فی مابین وراث توسط خود وراث انجام شود و سپس آشکار شود که تقسیم اموال متوفی بین وراث نادرست بوده و طبق قواعد و اصول حقوقی انجام نشده ، بعد از درخواست یکی از وراث برعدم رعایت اصول و قواعد حقوقی در تقسیم ارث همچنین به دنبال آن بعد از اثبات عدم رعایت اصول و قواعد حقوقی در تقسیم ارث در محضر دادگاه چنین تقسیم نامه غلطی، باطل خواهد بود.

سلام
اگر کسی خواستار ابطال تقسیم باشد این کار جز از طریق شکایت و صدور رای انجام نمی گیرد.

اگر بعد از تقسیم معلوم شود که قسمت کردن اموال به صورت غلط انجام گرفته و این امر بر دادگاه اثبات گردد تقسیم باطل خواهد گردید ، با اینکه امر تقسیم اموال معمولا با نظارت کارشناس صورت می گیرد باز ممکن است بر اثر اشتباهی در ارزیابی اموال سهم برخی از وراث کمتر یا بیشتر از اموال متوفی تعیین گردد در این صورت تقسیم اموال به غلط صورت گرفته و این تقسیم باطل خواهد بود و به خاطر این اشتباه که در تقسیم موثر شده است باید تقسیم بر هم زده شود و دوباره انجام گیرد.

هر گاه بعد از تقسیم یکی از وراث صاحب مالی گردد و بعد معلوم گردد در مال عیبی وجود دارد می تواند به خاطر وجود این عیب تقسیم مزبور را برهم زند و می تواند با اثبات عیب و اینکه در زمان تقسیم از وجود عیب خبر نداشته تقاضای ابطال تقسیم نماید

اگر بعد از تقسیم معلوم شود که قسمت کردن اموال به صورت غلط انجام گرفته و این امر بر دادگاه اثبات گردد تقسیم باطل خواهد گردید ، با اینکه امر تقسیم اموال معمولا با نظارت کارشناس صورت می گیرد باز ممکن است بر اثر اشتباهی در ارزیابی اموال سهم برخی از وراث کمتر یا بیشتر از اموال متوفی تعیین گردد در این صورت تقسیم اموال به غلط صورت گرفته و این تقسیم باطل خواهد بود و به خاطر این اشتباه که در تقسیم موثر شده است باید تقسیم بر هم زده شود و دوباره انجام گیرد.

هر گاه بعد از تقسیم یکی از وراث صاحب مالی گردد و بعد معلوم گردد در مال عیبی وجود دارد می تواند به خاطر وجود این عیب تقسیم مزبور را برهم زند و می تواند با اثبات عیب و اینکه در زمان تقسیم از وجود عیب خبر نداشته تقاضای ابطال تقسیم نماید.

سلام
در صورت وجود دلایل قوی امکان طرح دعوا دارید و در غیر اینصورت دعوا رد می شود

سلام
چنانچه تقسیم نامه ضمن سند عادی انجام شده می توانید با مراجعه به شورای حل اختلاف تقاضای تحریر و تقسیم عادلانه ترکه توسط دادگاه را مطالبه کنید.