محاسبه مهریه و خودرو دریافتی به نرخ روز و فسخ معامله

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۱۰۰ #25923378

با سلام، زوجه در سال ۹۹ مهریه خود که ۱۴سکه بهار آزادی بوده به اجرا گذاشته و با مسدودی حساب زوج مبلغی پول نقد و یک دستگاه سواری پراید را توقیف و در جلسه مزایده خودرو به نام خود مننقل کرده، لکن در خصوص پرونده طلاق هیچ اقدامی نکرده است و پس از گذشت تقریبا چهار سال چنانکه زوجه دادخواست طلاق ثبت کند مهریه به نرخ روز محاسبه می‌شود و با توجه به اینکه سند خودرو به نام زوجه می‌باشد به نرخ روز کارشناسی حساب می‌شود؟ در ضمن خودروی فوق را به صورت قولنامه عادی به فروش رسانده است. چنانچه زوجه دادخواست طلاق دهد و زوج در قبال طلاق خودروی فوق را درخواست کند، زوجه می‌تواند معامله خودرو را فسخ کند؟

مشاوره حقوقی خانواده
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود ، بنابه اظهارات شما ، زوجه بابت قسمتی از مهریه خویش، خودرو را توقیف و به نرخ زمان مزایده بابت قسمتی از مهریه محاسبه شده و در پرونده مزایده قیمت آن مشخص است و زوجه اگر بخواهد بقیه مهریه خود را مطالبه نمایند فقط بقیه مهریه اش به نرخ روز محاسبه خواهد شد. و چون خودرو را با قولنامه به غیر فروخته ، فسخ معامله خودرو امکان پذیر نیست.

با سلام
مادامی که زوجه مهریه خودرا مطالبه کرده است
و در دفتر خانه ثبت ازدواج به ثبت رسیده باشد دیگر نمیتواند
مطالبه مهریه مجدد به نرخ روز را داشته باشد.بله زوج اگر خودرو را هبه کرده باشد
میتواند در خواست اعساردهد.و خودرو را از همسرخود پس بگیرد.

سلام ،زوجه با توقیف خودرو بخش یا تمان مهریه خود را وصول نموده است و دیگر هیچ اتفاقی مثل طلاق موجب اعاده به وضع سابق نیست و اگر مطالباتی از مهریه باقی است به نرخ روز قابل وصول است .

با سلام مهریه همان ۱۴ سکه است. تعدادی که در قبال آن خودرو دریافت شده کسر و مابقی هر موقع مطالبه شود قیمت آن به نرخ روز باید پرداخت شود یا خود سکه.

سلام
چنانچه زوجه مهریه خود را ازمحل خودرو دریافت نموده است دیگر محاسبه مجدد آن متصور نمی‌باشد.
ولی اگر کل مهریه مطالبه نشده، به نرخ روز و پس از کسر مبلغ خودرو اقدام می‌شود

سلام و عرض ادب
قیمت کارشناسی شده روز مزایده خودرو با هر میزان از سکه های مهریه زوجه به نرخ همان زمان که برابری میکرده، همان تعداد سکه از مهریه زوجه تادیه شده محسوب گردیده و مابقی بر ذمه زوج میباشد.

درخصوص فسخ معامله خودرو؛ خیر
شروط احتمالی که زوج بواسطه حق طلاق خود برای زوجه خواهد گذاشت؛ ارتباطی به خریدار ثالث که خودرو مزبور را به عقد بیع صحیح و از مالک قانونی خودرو در زمان وقوع معامله خریداری کرده، نخواهد داشت و لذا معامله خودرو قابل فسخ نبوده و خودرو قابل استرداد نیست و زوجین دراینخصوص میتوانند به نحو دیگری برای طلاق توافق نمایند.

سلام در این فرض برای زوجه حق فسخ ایجاد نمی‌شود مگر برای زوجه در معامله ماشین حق فسخی پیش بینی شده باشد( که تقریبا محال است)