با توجه به توضیحات پایین چه طور می تونم اجور معوقه رو بگیرم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۷۹ #25860722

سلام خسته نباشید
من به عنوان موجر واحدی رو اجاره دادم
مستاجر دو ماه بعد از انعقاد قرارداد اعلام کرد که به دلیل کرونا و تعطیلی منبع در آمد قادر به پرداخت اجاره بها نیستم و با پرداخت یک ماه اجاره بلاعوض قصد تخلیه واحد رو دارم ولی ما موافقت نکردیم چون تخلیه زودتر از موعد بوده
الان مستاجر ۲ ماهه اجاره بها رو پرداخت نمیکنه و الان هم رفته شکایت کرده که موجر اجازه تخلیه واحد رو نمیده
_ آیا مستاجر میتونه به بهونه کرونا و تعطیلی منبع درآمد زودتر از موعد تخلیه کنه و آیا به دلیل مخالفت ما با تخلیه مستاجر ایشون میتونه کرایه رو پرداخت نکنه و آیا دادگاه یا شورا رای رو به نفع مستاجر میده؟
در توضیحات قرارداد این متن نوشته شده
طبق توافق طرفین در صورت تاخیر در پرداخت اجاره بها طبق زمان تعیین شده روزانه مبلغ سیصد هزار تومن به عنوان خسارت تاخیر روزانه به موجر پرداخت خواهد شد مبلغ فوق علاوه بر پرداخت اصل اجور معوقه بوده و با آن قابل جمع است و برداشت مبلغ فوق از کل مبلغ قرض الحسنه بلااشکال می باشد
_ چگونه می تونم اجور معوقه و ضرر و زیان رو دریافت کنم؟

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
به موجب نظریه مشورتی اداره کل حقوق ی قوه قضاییه ، امکان فسخ اجاره با لحاظ شرایطی از جمله فورس ماژور برای مستاجر موجود بوده و چنانچه این امر توسط مقام قضایی احراز گردد امکان اخذ وجه التزام تعیینی در قرارداد را ندارید . شایسته است فارغ از جنبه حقوقی بعد انسانی مسائل نیز مورد لحاظ قرار گیرد .

باسلام
در شرایط طبیعی، و طبق عرف چنانچه مستاجر قصد تخلیه ملک را پیش از موعد داشته باشد می بایستی خسارت ناشی از اینکار را متحمل می شد. در حال حاضر که شرایط کشور بنوعی است که امکان از دست رفتن شغل برای بسیاری از مردم محتمل است نیاز است که یک تشریک مساعی بیشتر بین موجران با مستاجرین صورت پذیرد. می توانید با گفتگو و رسیدن به یک توافق که هم منافع شما درنظر گرفته شود و هم به مستاجر از بابت ایفای تعهدش فشار مضاعفی وارد نشود موضوع را فیصله دهید. بنظر اینجانب طرفین به نزد مشاوراملاک محل عقد قرارداد رفته و آنچه عرف اجازه می دهد با کمی اغماض از سوی شما کار را به سرانجام برسانید. در ثانی چنانچه مستاجر پول پیش اجاره منزل نزد شما به امانت گذاشته می توان از آن منبع خسارت وارده را جبران نمود. اگرنه که به یک توافق طبق عرف برسید. اما خسارت ناشی از عدم پرداخت کرایه منزل، چون شرایط حادث شده فورس ماژور است می توان از این بند عدول نمود. و بنظر می رسد این بند در شرایط عادی مستاجر است( بعبارتی مستاجر توان پرداخت داشته باشد اما اینکار را نکند ) و الان که ایشان به اجبار منبع درآمد ندارد می تواند از سوی شما نادیده گرفته شود.