این شخص طی اظهارنامه خواستار شفاف سازی موضوع شده ولی مخاطبان به استناد همین اظهارنامه میخواهند علیه وی شکایت تهمت و افترا بکنند، چه باید کرد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۰۱ #25672179

با سلام
اگر شخصی در طی یک اظهارنامه عملی که مخاطبان اظهار نامه انجام دادند مربوط به یه کار مهندسی که از دیدگاه او غیر قانونی است و در بخشنامه های مرتبط اشاره شده مجاز به این کار نبوده اند حال این شخص طی اظهارنامه خواستار شفاف سازی موضوع شده ولی مخاطبان به استناد همین اظهارنامه میخواهند علیه وی شکایت تهمت و افترا بکنند و میگویند چون شما سند محکمی به مانند مراجع قضایی دال بر غیر قانونی بودن این عمل ندارید پس تهمت زدی؟در صورتی که آن شخص در اظهارنامه مربوطه قید کرده با استناد به بخشنامه برنامه بودجه این عمل غیر قانونی بوده و لذا نسبت به این موضوع شفاف سازی انجام گردد حال آنها با توجه به این جمله میتوانند بگویند تهمت وارد کردی؟

مشاوره حقوقی افترا
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر توهین افترایی نباشد خیر نمیتوانند

درود بر شما، با عنایت به تفاسیر مطروحه، جرمی رخ نداده که دارای وصف مجرمانه تهمت و افترا باشد.

درود
بنا به توضیحات شما عمل یاد شده افترا محسوب نمیشود .

خیر عمل ایشان تهمت و افترا نیست و وصف مجرمانه ندارد.

با درود مطابق آنچه در سوال آمده است جرمی واقع نشده است و شما به ایشان تهمت نزده اید لیکن جهت اظهارنظر دقیق تر اظهارنامه باید رویت شود وگرنه جرمی مطابق سوال اتفاق نیفتاده است و وصف جزایی ندارد.

با سلام و ادب
اگر مستندات کافی برای اثبات ادعای خویش دارند.و با استناد به آنها اظهارنامه ارسال کرده اند.می توانند در صورت شکایت طرف مقابل در محکمه حضور یافته و از خود دفاع نمایند.

سلام. تهمت ، در اصلاح حقوقی نسبت دادن نادرست ارتکاب جرمی است به شخصی . تعریف افترا به معنی اخص عبارت است از اسناد صریح جرمی به دیگری به یکی از وسایل مذکور در قانون و عجز از اثبات صحت آن. حال انکه به نظر شما جرمی را به انها نسبت نداده اید و برای انتساب به شما شرایط دیگری لازم است که در این مختصر نمی گنجد.