امکان محرومیت از ارث فرزند توسط پدر جهت جلوگیری از توقیف سهم‌الارث

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۷۲ #25446392

با سلام، من شنیدم در صورتی که زوج چیزی برای پرداخت مهریه نداشته باشد، در صورت فوت پدر شوهر زوجه می‌تواند با طرح شکایت از مالی که به زوج می‌رسد به مهریه‌اش برسد .حال با اینکه پدرم در قید حیات است و سن بالایی دارد، می‌تواند من را از ارث محروم کند و در دفترخانه ثبت کند تا این اتفاق نیوفتد؟

مشاوره حقوقی مهریه
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام،خیر فقط شخص میتواند تا یک سوم اموال را وصیت نمایند.

با سلام
ما در قانون چیزی به معنای محروم کردن از ارث نداریم این یک باور غلط است
ایشان می‌تواند قبل از فوت اموال را به دیگری انتقال دهد

درود بر شما
طبق ماده ۸۳۷ قانون مدنی، محرومیت از ارث به این شکل است که اگر فردی به موجب وصیتی، یک یا چند نفر از ورثه‌ خود را از ارث محروم کند، وصیت او نافذ نیست.
محرومیت از ارث با وصیت، فقط تا ثلث اموال نافذ و صحیح است و از نظر قانون، محرومیت وراث از کل اموال مورد قبول و صحیح نیست.
بعد از فوت پدر زوجه میتواند سهم الارث زوج خود را جهت وصول مهریه تئقیف کند.

درود.پدر کلا نمی تواند فرزندش را از ارث محروم کند و بعد از فوت پدر،زوجه می تواند سهم الارث را توقیف نماید.

با سلام
خیر پدر نمی تواند فرزند را از ارث محروم نماید و چنین امری فاقد وجاهت قانونی می باشد.

سلام، محرومیت از ارث وجودندارد . خانم میتواند زمانی که به شما سهم الارث برسد در راستای مطالبه مهریه این سهم تان را از بابت مهریه توقیف نماید.

اولا. محروم کردن فرزند از ارث غیرممکن هست. ثانیا تا زمانیکه که پدر فوت نکند ارث به شما نمی‌رسد که قابل انتقال یه شخص دیگری را داشته باشید ثالثا بعد از فوت زوجه می‌تواند نسبت به توقیف سهم الارث شما اقدام نمایید