آیا مدیر عامل شرکت حق فروش اموال شرکت اعم از منقول و یا غیر منقول را دارد یا خیر؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۷,۹۲۷ #25348345

با سلام
در اساس نامه شرکت سهامی خاص آمده است:
کلیه اوراق و اسناد بهادار و تعهد آور شرکت با امضای مدیر عامل بهمراه مهر شرکت معتبر می باشد.
آیا مدیر عامل شرکت حق فروش اموال شرکت اعم از منقول و یا غیر منقول را دارد یا خیر؟

مشاوره حقوقی شرکت ها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
مدیرعامل صرفا نماینده هیئت مدیره بوده و بیش از هیئت مدیره اختیاری ندارد
وظیفه هیئت مدیره بطور کلی اداره امور شرکت است و در همین راستا حق امضای اوراق و اسنادبهادارو تعهداور شرکت راخواهد داشت که البته این اختیاررا به مدیرعامل و رییس یا نائب رییس ، حسب مورد تفویض می نماید
لکن فروش اموال شرکت جزءاختیارات هیئت مدیره و به طریق اولی مدیرعامل نخواهد بود
چرا که اموال شرکت جزئی از دارایی شرکت بوده که در واقع سهام شرکت محسوب میگرددکه البته سهام مشاع بوده ولذا خارج از ماده۱۱۸ قانون تجارت بوده و قابلیت فروش ندارد مگر در چارچوب اجرای مواد دیگر که انهم در صلاحیت هیئت مدیره نخواهد بود

سلام
این جمله که در اساس نامه آمده مجوزی برای فروش اموال منقول و غیر منقول شرکت توسط مدیرعامل نیست. اسناد تعهد آور منظور اسنادی است که شرکت را نسبت به ثالث متعهد می کند مانند چک، سفته و ... و شامل نقل و انتقال نمی شود.
اگر در اساس نامه در خصوص فروش اموال شرکت مقرره ای پیش بینی نشده باشد این اختیار با هیئت مدیره است و البت تایید تمامی سهامداران.

به استناد ماده ۱۲۵لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت
مدیرعامل شرکت تنها درحدود اختیاراتی که توسط هیئت مدیره به او داده شده است نمایند شرکت محسوب و از جانب شرکت حق امضا دارد
که گاهی اختیارات وی در اساسنامه پیش بینی می شود
بنابر این باید به محدوده اختیارات تفویض شده به وی مراجعه کرد