آیا توافق نامه ذکرشده باطل است؟آیا وارث دو دانگ میتواند به بهانه ابطال صلحنامه وارد باغ و باعث سلب آسایش ورثه چهار دانگ گردند؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۶۶۸ #24977602

باغی دور تا دور دیوارکشی در سال۶۴ توسط سه برادر بصورت مساوی خریداری شد(هر کدام دو دانگ) با دو سند که به گفته فروشنده حدود ۷۰۰۰ متر است. بعد از ۳۰ سال و با فوت سه مالک اصلی ملک به ورثه رسید. با توجه به اختلاف وراث یکی از برادرها با وراث دو برادر اینجانب وکالت تام گرفته بابت چهار دانگ و با وارث دو دانگ دیگر طی یک پروسه چند ساله توافقنامه ای نوشته و بیش از دو دانگ به ایشان دیوار کشی تحویل داده شد(در سال۹۳). در طی این مدت برای اخذ سند اقداماتی انجام و مشخص شد که یکی از اسناد ۱۲۰۰ متر و دیگری ۱۰۰۰ متر کسر دارد والبته مدعی ندارد و ظاهرا بصورت قولنامه ای توسط فروشنده ای که باغ را به سه برادر فروخته خریداری و کل باغ را(حدود ۷۰۰۰متر) دیوار کشی کرده و البته قولنامه ها را به برادرها نداده یا مفقود شده است. در هر صورت مقدار۹۰۰ متر از باغ که سند ندارد در زمین مالک دو دانگ و بقیه(۱۳۰۰متر) در باغ اینجانب وکیل ورثه چهار دانک می باشد.
سوال اول: با توجه به اینکه ازسال ۹۳ تا کنون باغ مجزا شده و طرفین ساختمانی ساخته و از آن استفاده کرده اند و همچنان بدنبال سند آن هستند آیا این توافقنامه و صلحنامه باطل است
سوال دوم: آیا وارث دو دانگ میتواند به بهانه ابطال صلحنامه(قبل از اینکه به مراجع قانونی مراجعه کند و حکم ابطال را بگیرد) وارد باغ ما و باعث دعوا و سلب آسایش ورثه چهار دانگ گردد.؟
لازم به توضیح است که ما(ورثه چهار دانگ) هم در صورت به نتیجه نرسیدن سندها به ابطال توافقنامه راضی هستیم ولی مشکل اصلی اذیت و ازار هر از چند گاه ایشان است.لطفا راهنمایی بفرمایید. لازم به توضیح است که اصل سندها در اختیار وارث دو دانگ بوده و خود ایشان پیگیر سندهای جدید هستن)

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام آنچه مشخص است این است که ملک یادش شده مشاع میباشد و هر یک از سهامداران در جزء جزء آن شریک هستند با روئیت توافقنامه میتوان در این خصوص نظر قطعی داد که آیا این تقسیم به نحو صحیح انجام شده است یا خیر ...جواب سوال اول ....چون مجزا شدن به نحوی که بیان شد باید مورد وثوق طرفین باشد . پس از روئیت توافقنامه میتوان در این خصوص نظر داد .
دوم : هر گونه مراجعه ایشان به حریم شخصی باید تحت شرایط خاص خود باشد و بدون اطلاع هر چند مدعی تملک آن میباشند بدون اخذ مجوز قضائی خلاف قانون است و برای رفع اختلاف باید به مرجع قضائی مراجعه نمایند یا با توجه به نسبت فامیلی خود این موضو را رفع نموده و حل و فصل نمایند .
هر گونه ادعائی از طرف هر یک از ورثه شرکاء در خصوص سهم هر یک در صورت عدم پذیرش توسط سایر ورثه شرکا میتواند در مرجع قضائی مورد بررسی و اظهار نظر و حل اختلاف قرار گیرد .