خودرو فک رهن شده است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۴۱ #24808973

باسلام خدمت کارشناسان من یه ماشین خریدم پراید ۱۳۲ مدل ۹۷ هستش تو برگ سبز نوشته خودرو در رهن شرکت میباشد ولی سند برگ سفید بنام خریدار است منم وکالت فروش دارم یعنی خودرو فک رهن شده یا نه؟ مشکلی نداره بابت سند قطعی؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورتیکه فک رهن صورت گرفته باشد موضوع در سند ذکر میگردد . در صورت عدم ذکر موضوع در سند بعید است فک رهن صورت گرفته باشد .

با سلام
باید توجه داشت که تاریخ سند قطعی موخر بر برگ سبز می باشد یا خیر؟
با وصفی که شما اظهار کرده اید ظاهرا خودرو در رهن شرکت می باشد چرا که اگر فک رهن شده بود در آن قسمت مهر فک رهن زده می شد و یا برگ سبز جدیدی از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی صادر می شد.
در هر حال برای اطمینان می توانید با در دست داشتن کارت ماشین به دفاتر خدماتی پلیس + ۱۰ مراجعه و وضعیت مالکیت را استعلام کنید.
و در خصوص وکالت فروش مال مرهونه باید اضافه نمایم که مطابق ماده ۷۹۳ قانون مدنی که اشعار می دارد: (( راهن نمی تواند در رهن تصرفی کند که منافی حق مرتهن باشد مکر به اذن مرتهن .)) با فرض در رهن بودن خودرو شما حق تصرفات حقوقی ( از جمله فروش مال ) را ندارید مگر با اجازه شرکتی که حق رهن بر خودرو دارد.
تصرفات ناقل ( مثل بیع ) غیر نافذ می باشد.

سلام و درود
ماشین در رهن قرار دارد و تا زمانی که در رهن هست امکان انتقال رسمی و ثبتی وجود ندارد .
فروشنده را الزام به فک رهن سند نمایید.