آیا بایستی سریعا به شورای حل اختلاف برای درخواست تخلیه مراجعه کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۶۹۵ #24650043

با عرض سلام و تبریک سال نو
با وجود اینکه از ۵۰ روز قبل از پایان مهلت اجاره نامه شرایط تمدید اجاره نامه برای سال جدید را به مستاجر اعلام کردیم ولی ایشان در این مدت با وجود چندین بار پیگیری از طرف ما، نه اجاره نامه را تمدید کردند و نه ملک را با وجود پایان مدت قرارداد تخلیه می کنند
با توجه به ایام نوروز و تعطیلات کرونایی:
- آیا بایستی سریعا به شورای حل اختلاف برای درخواست تخلیه مراجعه کنم؟ یعنی عدم مراجعه موجر بلافاصله به شورای حل اختلاف به عنوان رضایت موجر به ماندن مستاجر (با وجود عدم تمدید قرارداد) تلقی خواهد شد؟
– یا اینکه هیچ مدت (مهلت) زمان قانونی برای اعلام درخواست به شورای حل اختلاف وجود ندارد و من می توانم مثلا اگر تا پایان فروردین تخلیه نکردند، در اردیبهشت به شورای حل اختلاف مراجعه کنم و علاوه بر درخواست تخلیه، اجرت المثل ایام تصرف (به مدت یک ماه) را مطابق مبلغی که دقیقا در قرارداد ذکر شده دریافت کنم؟
– مستاجر ادعا دارد که به خاطر شرایط بیماری کرونا در کشور، رای شورا به نفع او خواهد بود و می تواند بدون تمدید قرارداد در واحد سکونت داشته باشد و هیچ مبلغی نیز بابت اجرت المثل ایام تصرف نپردازد و به همین دلیل نمی خواهد قرارداد تمدید حتی ۱-۲ ماهه بنویسد! آیا این ادعای او صحیح است؟
-آیا ممکن است با وجود اجاره نامه ای که به امضای دو شاهد رسیده و در آن دقیقا میزان اجرت المثل ایام تصرف به ازای هر روز قید شده است، شورای حل اختلاف بنا به شرایط وجود بیماری کرونا و ادعای دروغ مستاجر مبنی بر نداشتن درآمد، به میزان کمتر از این مبلغ رای دهد یا میزان اجرت المثل را برابر با همان اجاره سال قبل تعیین کند؟
ضمنا در اجاره نامه قید شده که تهاتر اجرت المثل با مبلغ قرض الحسنه (رهن) بلا اشکال است

با سپاس فراوان

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شورای حل اختلاف اختیاری در تعیین و تعدیل مبلغ اجاره ندارد رسیدگی به موضوع تخلیه در صلاحیت این شورا است.

باسلام
بلی میتوانید مطالبه اجاره بها و تخلیه را مطرح نمایید

سلام میتوانید به شورای حل اختلاف رجوع نمایید ومستاجر در هرصورت محکوم به پرداخت اجاره روزهایی که در ملک شما سکونت دارد است

ایشان در هر حال محکوم به پرداخت اجاره زمانی که در منزل سکونت دارند خواهند شد