تعلق سهم‌الارث خواهر با فرزند و شوهر به برادر و خواهرهای خود

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۹۲ #24190480

در زمان فوت مادرم، پدر و مادرش زنده بودن و هیچ سهم‌الارثی به مادرم ندادند. ما سه خواهر و یک برادر هستیم، اعتراض کردیم، گفتن چون مادر شما قبل از پدر و مادرش فوت کرده به شما چیزی تعلق نمی‌گیره. چند سال بعد پدربزرگ و مادربزرگم هم فوت کردند. الان دایی‌ها و خاله‌ها مدعی شدند که سهم‌الارث خواهرشون یعنی مادر ما رو می‌خوان. مادرم هیچ دارایی به اسم خودش نداشت. پدرم در قید حیات هستند، آیا از مهریه و یک هشتم اموال پدرم به دایی‌ها و خاله‌هام می‌رسه؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام هیچ سهم الارثی به خواهر و برادرهای متوفی با وجود فرزند تعلق نخواهد گرفت .همچنین حقی در مطالبه مهریه ندارند .یک هشتم اموال هم نه به متوفی و نه خواهر و برادرشان تعلق نمیگیرد

سلام
چون فوت مادر شما قبل از فوت پدر و مادرشان بوده، بله دایی و خاله می توانند درخواست ارث بکنن

سلام با توجه به اینکه طبقه اول ورثه یعنی فرزندان در قید حیات میباشند نوبت به طبقه دوم یعنی خواهران و برادران نخواهد رسید به عبارت دیگر به دایی ها و خاله ها ارثی از جانب مادر شما تعلق نمیگیرد.

بله دای و خاله به قائم مقامی از مادر بزرگ و پدربزرگ می‌توانند نسبت به سهم ایشان از مهریه از پدر شما مطالبه کنند و از اموال ایشان که سهم الارث ایشان هم از مادر جزو آن است توقیف نمایند ولی از شما و سهم الارث شما از مادر نمی‌توانند ادعایی کنند

با سلام ۱. مادر مرحوم شما از والدین خود ارث نمیبرد ۲. والدین مادرتان از مادر شما ارث می‌بردند. ۳ . دایی ها و خاله ها فقط نسبت به اموال مادرتان (حین الفوت ) میتوانند مدعی باشند و نه هیچ چیز دیگر ، پس نه میتوانند نسبت به مهریه و نه نسبت به یک هشتم که هنوز مستقر نگردیده ادعایی بکنند.

با سلام تا زمانی که شما هستید نوبت ارث به دایی و خاله نمی رسد. با توجه به اینکه پدر قید حیات هستند فعلا مهریه هم قابل مطالبه نیست.

سلام اگر منظورتان ارث از خواهر می باشد خیربه آنها تعلق نمیگیرد ولی ارث پدرومادرشان را میتوانند مطالبه کنند