مبلغ دیه را بعد از مجهول المکان شدن مجرم چگونه میشود گرفت؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۲۴ #23804669

عرض سلام
فردی تبعه افغانستان در پرونده کیفری ضرب وجرح عمدی مجرم شناخته شده و ملزم به پرداخت دیه به صورت اقساط شده است و با قرار کفالت آزاد هست.
حال بنده ۲ سوال دارم
۱_اگر متهم بعد از مراحل دادرسی و هنگام پرداخت دیه، به صورت غیر قانونی از ایران خارج شود یا از پرداخت دیه امتناع کند و مجهول مکان شود، دیه فرد اسیب دیده چگونه پرداخت میشود؟
ایا دیه از محل وجع کفاله یا وثیقه ای که در دادسرا توسط کفیل جهت ضمانت متهم گذاشته شده قابل برداشت است؟
۲_وجع الکفاله یا وثیقه تا چه زمانی اعتبار دارد؟ایا تا پایان پرداخت اقساط دیه اعتبار دارد؟

مشاوره حقوقی دیه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بعد از قطعی شدن حکم و صدور اجراییه، با عجز کفیل از معرفی مجرم به دادگاه، می توانید درخواست نمایید مبلغ دیه از وجه الکفاله اخذ شود.

درود
در صورت متواری شدن متهم کفیل مکلف است وی را به مرجع قضایی تحویل دهد و اگر نتواند وجه الکفاله اخذ و محکوم به از محل آن به شما پرداخت می شود.

درود بر شما، در این فرض دیه از محل وثیقه یا کفالت پرداخت خواهد شد.

از وثیقه دیه پرداخت می شود

وجه الکفاله یا وثیقه تا انجام کامل تعهدات فرد مذکور نزد دادگاه میماند. در صورت عدم ایفای تعهد دادگاه از محل وجه الکفاله یا وثیقه طلب شما را پرداخت خواهد کرد

با درود اگر محکوم متواری شود بله از وثیقه و وجه الکفاله دیه وصول خواهد شد.