آیا با وجود ثبت حق؛ صاحب ملک مجاور می تواند درخواست رفع ممانعت از حق برف انداز نماید؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۶۴۴ #23636714

با سلام
در منطقه روستایی حدود ۴۰ سانت از شیروانی ساختمان (با سن بیش از ۳۰ سال) در زمین مجاور است. در سند ملک نوشته شده است"... در این قسمت مورد ثبت متن برف انداز دارد". صاحب ملک مجاور درخواست قطع و تغییر شیب شیروانی را دارد و شکایت نموده در ابلاغیه نوشته شده "رفع ممانعت از حق برف انداز".
آیا چنین درخواستی وجاهت قانونی دارد؟
لازم به ذکر است این دو زمین قسمتهایی از زمین پدری بوده که بین خواهر و برادر تقسیم شده و ساختمان فعلی در زمان زنده بودن آنها و طبق توافقشان ساخته شده. در حال حاضر صاحبین هر دو زمین فوت کردند و هر دو ملک به فرندان آنها رسیده.

مشاوره حقوقی ممانعت از حق
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله این حق از حقوق ارتفاق در ملک است و نمیتوانید ممانعت نمایید

بسته به اذن صاحب ملک و معلوم نبودن سابقه شیروانی دارد چنانچه با اذن صاحب ملک باشد می تواند از اذن خود رجوع کند در غیر این صورت حق با وی نیست

با سلام
اگر سابقه شیروانی مشخص و به اذن صاحب ملک مجاور باشد بله مالک ملک مجاور میتواند دیگر این اجازه را ندهد اما اگر سابقه آن مشخص نیست و از ابتدا همانجا بوده خیر نمی‌توانند .

سلام
با توجه به توضیحات شما، این حق را که از جمله حقوق ارتفاقی است، نمی توان نادیده گرفته و از دارنده آن سلب نمود.