جعل امضا چه حکمی دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۰۷۸ #23108474

یه زمین بوده از پدربزرگم به مادر و خاله و دایی هایم ارث رسیده یکی از دایی ها فوت میکنه و ارث ایشون به مادربزرگم میرسه چون سند نداشته مادر و خالم به داییم برای گرفتن سند زمین اعتماد میکنن و کارهارو بهش میسپارند که سند بگیره چون به زمین زراعی چند سند و پروانه نمیدن دایی به اسم خودش سند میگیره و مادر و خاله به او اعتماد کرده و به نامش میزنن در این بین از مادربزرگ امضایی نمیگیره و حال که بررسی کردیم متوجه شدیم در مبایعه نامه امضای مادر و خاله و مادر بزرگ رو جعل کرده آیا راهکاری وجود داره بتونیم حقمون رو بگیریم باتشکر از پاسختون

مشاوره حقوقی جعل
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
جعل و استفاده از اسناد مجعول دو جرم متفاوت و دارای دو مجازات مختلف
که ۶ ماه ۲ سال حبس دارد

جناب عبداللهی راه حل کیفری و جناب مقدس راه حل حقوقی را بصورت کامل توضیح داده اند.
از هر دو طریق به صورت همزمان هم میتونید استفاده کنید ولی بهتر است ابتدا کیفری را اقدام کنید و پس از قطعیت سراغ دعوای حقوقی برای ابطال سند بر اساس بیع نامه یا صلح نامه مجعول بروید.
موفقیتتون آرزوی قلبی ماست.

سلام
اگر دایی شما در قراردادی امضای دیگران را جعل کرده باشند و وکالتی نداشته باشند صاحبان امضای جعلی یا ورثه ایشان می‌توانند از دادگاه‌ درخواست ابطال قرارداد و به تبع آن سند را بنمایند

با سلام
مجازات جعل در اسناد و نوشته‌ها در مواد ۵۳۲ تا ۵۳۶ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ بیان شده است. با توجه به اینکه جعل در اسناد رسمی اهمیت بیشتری دارد، مجازات آن نیز از مجازات جعل در نوشته و سند غیررسمی بیشتر است.
مطابق ماده ۵۳۶ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵، هر کس در اسناد و نوشته‌های غیررسمی جعل کند یا از سند مجعول استفاده کند؛ علاوه بر جبران خسارت به حبس از ۶ ماه تا دو سال یا پرداخت سه تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
مطابق قانون مجازات اسلامی، اگر کسی بداند که یک سند جعلی است و با علم به جعلی بودن، از آن سند و نوشته استفاده کند، مرتکب جرم استفاده از سند مجعول شده است. در این حال اگر سند جعلی و ساختگی مورد استفاده، سند رسمی باشد، مرتکب به ۶ ماه تا سه سال حبس یا سه تا هجده میلیون ریال جزای نقدی و اگر غیررسمی باشد، به ۶ ماه تا دو سال حبس یا سه تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد. نکته قابل توجه این است که جرم استفاده از سند مجعول، جرمی مستقل از جرم جعل است و اگر یک نفر سندی را جعل و سپس از آن استفاده کند، به مجازات هر دو عمل محکوم می‌شود.

با طرح شکایت جعل و استفاده از سند مجعول امکان احقاق حق وجود دارد . هریک از جرمها ی «جعل» و «استفاده از سند مجعول» دارای مجازات حبس از ۶ ماه تا دوسال می باشد که اگر ارتکاب هر دو جرم از سوی یک نفر اثبات شود محکوم به حداکثر مجازات میگردد .

شما می توانید به اتهام جعل نسبت ایشان شکایت نموده یا دادخواست ابطال سند به مرجع حقوقی تقدیم نمایید.