قانون حمایت خانواده مصوب ۵۳ نسخ شده؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۶۵۸ #22765534

ایا قانون قانون حمایت حمایت خانواده مصوب ۵۳ نسخ شده است؟

مشاوره حقوقی خانواده
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بعضی از مواد آن از جمله ماده ۱۶ در مورد تجویز ازدواج مجدد معتبر است.

با سلام
بصورت کامل نسخ نشده و در بعضی موارد قابل استناد است

بعضی از مواد آن هنوز قابل استناد است.

قانون سال ۵۳ صراحتا نسخ نگردیده و در موارد خاص یا مسکوت میتواند مورد استناد واقع شود .

سلام وقت بخیر

موادی از قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۵۳ که به موجب قوانین بعدی نسخ نشده و شورای نگهبان هم خلاف شرع اعلام ننموده و با قانون حمایت خانواده مصوب ۱/۱۲/۹۱ مغایرتی ندارد از جمله اخذ اجازه ازدواج مجدد از دادگاه مندرج در ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۵۳ به قوت خود باقی است ...

ماده۵۸ قانون خانواده مصوب ۹۱ ـ از تاریخ لازم ‌ الاجراءشدن این قانون، قوانین زیر نسخ می ‌ گردد:

۱ـ قانون راجع به ازدواج مصوب ۱۳۱۰/۵/۲۳

۲ـ قانون راجع به انکار زوجیت مصوب ۱۳۱۱/۲/۲۰

۳ـ قانون اصلاح مواد (۱) و (۳) قانون ازدواج مصوب ۱۳۱۶/۲/۲۹

۴ـ قانون لزوم ارائه گواهینامه پزشک قبل از وقوع ازدواج مصوب ۱۳۱۷/۹/۱۳

۵ ـ قانون اعطاء حضانت فرزندان صغیر یا محجور به مادران آنها مصوب ۱۳۶۴/۵/۶

۶ ـ قانون مربوط به حق حضانت مصوب ۱۳۶۵/۴/۲۲

۷ـ قانون الزام تزریق واکسن ضدکزاز برای بانوان قبل از ازدواج مصوب ۱۳۶۷/۱/۲۳

۸ ـ قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب ۱۳۷۱/۱۲/۲۱ به جز بند (ب) تبصره (۶) آن و نیز قانون تفسیر تبصره ‌ های «۳» و «۶» قانون مذکور مصوب ۱۳۷۳/۶/۳

۹ـ مواد (۶۴۲)، (۶۴۵) و (۶۴۶) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵/۳/۲

۱۰ـ قانون اختصاص تعدادی از دادگاههای موجود به دادگاههای موضوع اصل بیست و یکم (۲۱) قانون اساسی مصوب ۱۳۷۶/۵/۸

۱۱ـ قانون تعیین مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش مصوب ‌ ۱۳۷۶/۸/۱۱

قانون فوق مشتمل بر پنجاه و هشت ماده درجلسه علنی روز سه‌شنبه مورخ
اول اسفندماه یکهزار و سیصد و نود و یک مجلس ‌شورای ‌اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱۳۹۱/۱۲/۹ به تایید شورای‌نگهبان رسید.

در ماده ۵۸ قانون حمایت خانواده جدید به نسخ قانون سال ۵۳ اشاره نشده بنابراین قانون مورد سوال فقط در موارد تعارض منسوخ ضمنی است