اگر موقع تسویه حساب برگه هایی که به من می دهند سفید باشد تا هر آنچه که خود می خواهند درون آن بنویسند من چه باید بکنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴,۶۰۱ #22502468

با سلام
بنده حدود ۱۴ سال سابق کار دارم. در شرکتی که در حال حاضر مشغول بکار هستم، مدیر شرکت با سوء نیت و لجبازی تصمیم به اخراج من دارد و قرارداد مرا تا آخر مهرماه تنظیم کرد. حال سوال من این است:
* ) اگر موقع تسویه حساب برگه هایی که به من می دهند سفید باشد تا هر آنچه که خود می خواهند درون آن بنویسند من چه عکس العملی نشان دهم، با توجه به اینکه من نیاز به برگه ی عدم نیاز شرکت برای گرفتن بیمه بیکاری دارم؟(آیا بدون برگه ی عدم نیاز شرکت، باز هم می توانم برای گرفتن بیمه بیکاری اقدام کنم؟)
* ) اگر برگه های تسویه را امضاء کنم(البته شرکت سندی برای تمام پرداخت موارد اعلام شده به اینجانب را ندارد، چون اکثر موارد را پرداخت نکرده است) آیا می توانم همزمان با اقدام برای بیمه بیکاری، از کارفرما هم شکایت کنم؟
* ) اگر برگه ها را امضاء نکنم، تا زمان به نتیجه رسیدن شکایت من، وضعیت رد شدن بیمه و گرفتن حق بیمه بیکاری به چه شکل خواهد بود؟

با تشکر از توجه شما

مشاوره حقوقی اداره کار
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
برگه سفید امضا از کار اخذ کردن جرم میباشد و جنبه کیفری خواهد داشت لذا میتوانید از امضای آن امتناع کنید

با سلام
چنانچه هر مطلبی بعد از اینکه امضا شما اخذ شد در برگه اضافه شود جرم بوده و شما می توانید تحت عنوان سواستفاده از سفید امضا از ایشان شکایت کنید که توسط کارشناسان این امر قابل تشخیص است.
در صورتی که کارفرما برگه عدم نیاز ندهد می توانید از طریق اداره کار برای دریافت آن اقدام نمایید.
در آخر نیز باید عرض شود اداره کار برگه هایی که کارفرما بابت دریافت حق و حقوق از کارمندان امضا میگیرد را قبول نخواهد کرد مگر اینکه صحت و سقم آن محرز شود.

اگر درصدد مطالبه حق و حقوق قانونی خود هستید باید تسویه حساب نکنید

سلام بهتر است بدانید تعلق بیمه بیکاری به شما هیچ ارتباطی به کارفرما ندارد و در اختیار وی نیست تنها کاری که کارفرما میتواند بکند این است که نامه عدم نیاز به شما ارائه ندهد و کار شما را دو ماهی عقب بیاندازد همین و بس! تعلق یا عدم تعلق بیمه بیکاری را کمیته بیمه بیکاری تعیین میکند.
اگر قرارداد و نامه عدم نیاز ندادند شما میتوانید ظرف یک ماه دادخواستی با این موضوع در اداره کار ثبت کنید تا مراجع حل اختلاف وزارت کار رای بر بیکاری غیر ارادی شما صادر و از طریق رای (به جای نامه عدم نیاز) برای دریافت بیمه بیکاری استفاده کنید.
در خصوص تسویه حساب خوشبختانه دیوان عدالت اداری دادنامه ای صادر کرده است که اعتبار رسید های دروغین را به چالش کشیده و کارفرما را مکلف به پرداخت میکند علی رغم اینکه رسید هم دارد.
اگر رسید سفید امضا باشد که جرم کیفری ۶ ماه تا ۲ سال زندان هم انتظار ایشان را در صورت ادعا شما در مراجع قضایی میکشد و از طریق کارشناس خط و دستگاه های پیش رفته صحت و سقم سفید بودن رسید و پر شدن عبارات آن بعدا قابل بررسی است و لذا این یک اشتباه فاحشی است که گاها کارفرمایان محترم ممرتکب میشوند و دیده شده است زیانهای جبران ناپذیری را متحمل شدند.