اگر من شاکی ایشان بشم میتونم تقاضا کنم یه قواره زمین به همین متراژ جای دیگه برای من خریداری کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۷۳ #22390669

با سلام
من یه قواره زمین داشتم که همسایه مجاور من قبل از من شروع به ساخت کرده و به زمین تجاوز کرده و عملا زمین من خیلی کوچک شده در صورتیکه تمام زمینهای اون قسمت کارشناسی شده بوده و نقشه و gps زده بوده و ایشان هم به راحتی میگه میدونستم اومدم تو زمین شما الان پولشو میدم اگر من شاکی ایشان بشم میتونم تقاضا کنم یه قواره زمین به همین متراژ جایه دیگه برای من خریداری کنه یا ناچارا باید همون مقداری که تجاوز کرده پولشو ازش بگیرم
با احترام

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر شاکی شوید میتوانید بنای احداثی ایشان که در زمین شما می باشد را تخریب نمایید و ایشان برای جلب رضایت شما میتواند زمین دیگری برای شما تهیه کند .

اگر اثبات گردد که تجاوز عمدی بوده است جنبه کیفری دارد.
ولی به هر دلیل عمد در تجاوز اثبات نگردد، به شرح ذیل است
چنانچه تجاوز بنا به نظر دادگاه جزئی باشد حکم به قلع بنا صورت نمیگیرد و بمیزان تجاوز شده به بالاترین قیمت کارشناسی از زمان تصرف تا صدور حکم وسایر خساراتی که وارد میگردد محکوم میگردد. چنانچه میزان زمین باقی مانده از ملک تجاوز شده بحدی باشد که افت قیمت پیدا نماید و یا قابل فروش نباشد ، متصرف بپرداخت آن خسارت نیز محکوم میگردد.
در مورد تجاوز کلی حکم به قلع بنا صادر میگردد.
تشخیص کلی یا جزئی بودن تصرف به تشخیص دادگاه است.