برای به اجرا گذاشتن سفته چه کاری باید انجام بدم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۰۰۸ #22325001

زمانی که سفته را به اجرا می گذاریم باید عنوان کنیم که بابت چه چیزی سفته گرفته ایم و مدارک بابت پولی که قرض دادیم باید داشته باشیم و به دادگاه ارائه بدیم؟

مشاوره حقوقی سفته
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام

به هیچ وجه لازم نیست در مورد علت و دلیل صدور سفته ها اظهاری کنید بلکه خود سفته ها دلیل وجود دین و مدونیت هستند و به اصطلاح حقوقی واجد وصف تجریدی هستند و به تنهایی و جدای از مبنای صدور آنها قابل مطالبه اند

سلام دوست گرامی
سفته یکی از اسناد براتی است که به موجب قانون تجارت از وصف تجریدی برخوردار است. منظور از وصف تجریدی این است که تعهد براتی تعهدی مستقل از قرارداد پایه است و بنابراین ایرادات قرارداد پایه منفک و جدا از تعهد پرداخت مبلغ مندرج در سند تجاری و غیرقابل استناد در برابر دارنده این سند است، مگر دارنده سند، همان شخصی باشد که سفته را از صادرکننده دریافت کرده است و یا شخص ثالثی باشد که فاقد حسن‌نیت بوده است.
به زبان ساده تر لازم نیست چنین کاری بکنید و فقط وجه آن را مطالبه کنید و اصلا وارد این داستان نشوید که بدهی هست یا نه و بگوید سفته چون در اختیار من است نشان دهنده بدهی ایشان به میزان مورد مطالبه است و الان در خواست مطالبه آن را دارم

با سلام - بله سفته از دوطریق قابل پیگیری ووصول هست ۱ از طریق اجرای اسناد رسمی۲- از طریق دادگستری . وطبق سررسید مندرج در سفته موعد پرداخت آن مشخص میباشد . در هر حال طبق قانون سفته عندالمطالبه هست وبه محض مطالبه دارنده سفته بایستی صادر کننده پرداخت کند . واگر مدارک مستند ومحکمه پسند داشته باشید بمراتب بهتر است .

صدور سفته دلالت بر مقروض بودن صادر کننده است لذا نیازی به ارایه مدرک از جانب دارنده نیست

سلام
برای وصول سفته ۱-از طریق اجرای اسناد رسمی :۲-از طریق مراجع قضایی دادگستری میشود اقدام کنید
سررسید سفته یا موعد پرداخت مبلغ آن به روز، ماه و سال به صورت مشخص در آن نوشته می‌شود. با وجود این، قانون به عندالمطالبه بودن مبلغ سفته نیز اشاره کرده است که شرایطی را ایجاد می‌کند تا به محض مطالبه دارنده سفته، صادرکننده باید آن را بپردازد.
البته اگر زمان پرداخت سفته، روزی مصادف با تعطیل رسمی باشد، باید در روز بعد از تعطیلی پرداخت شود.
دارنده سفته نیز در وصول طلبش از مال توقیف‌شده نسبت به سایرین تقدم دارد و دادگاه نیز به محض تقاضای دارنده سفته ممکن است معادل وجه آن را از اموال طرف مقابل به عنوان تامین توقیف کند.