بعد از پایان کار و دریافت سند میشه شکایت و حکم تخریب گرفت؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۷۵۱ #22270475

سلام
خانه همسایه با خلاف(در فاصله ۲ متری نباید هیچ بنایی ساخته شود اما این آقا چسبیده به دیوار یک پارکینگ مسقف درست کرده بجای اینکه در سمت خیابان پارکینگ بدهد) درست شده
خانه کلنگی(در ۴۰ سال پیش بنا شده) اگر خلاف ساخته شده باشد قابل شکایت است یا چون قدیمی است قابل شکایت نیست؟
اگر شهرداری شکایتی را به تعویق بیاندازد یا سنگ اندازی کند و طرف مشتکی عنه را بگیرد چکار باید کرد؟

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اگر شخصی در حوزه­‌ی ساخت­‌وساز مرتکب تخلفی شود این تخلف در کمیسیون ماده ۱۰۰ مورد رسیدگی قرار می­‌گیرد.
اگر ساخت­‌وساز بدون رعایت اصول فنی و بهداشتی و شهرسازی باشد، کمیسیون موظف است که حکم به تخریب بنا بدهد.
اگر ساخت‌­وساز بدون گرفتن مجوز از شهرداری بوده ولی اصول فنی و بهداشتی شهرسازی در آن رعایت شده باشد، کمیسیون می­‌تواند حکم به تخریب یا پرداخت جریمه صادر کند. اگر حکم به پرداخت جریمه صادر شود، میزان جریمه با توجه متراژ بنایی است که بدون مجوز ساخته شده‌ ­است. در این حالت به ازای هر متر مربع بنای بدون مجوز، یک دهم ارزش معاملاتی ساختمان به عنوان جریمه دریافت می­‌شود. پس از پرداخت جریمه شهرداری و نیز عوارض قانونی باید برگ پایان کار ساختمان صادر کند.
اگر شهرداری شکایتی را به تعویق بیاندازد یا سنگ اندازی کند و طرف مشتکی عنه را بگیرد چکار باید کرد؟
اصل یکصد و هفتاد و سوم قانون اساسی --در این اصل آمده است که برای رسیدگی به شکایات ، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران ، واحدها یا آیین نامه های دولتی یا شهرداری و احقاق حقوق ، آنها می توانند به دیوانی به نام دیوان عدالت اداری مراجعه کنند؛ این دیوان زیر نظر رییس قوه قضاییه اداره می شود