اجرت المثل زن چطور تعیین میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۱۵ #22237911

باسلام، اجرت المثل زنی که ۴۲ سال با همسرش زندگی داشته و همسرش در سال ۹۰ فوت کرده و دارای فرزند مشترک هم می باشند تقریبا یا تحقیقا چه مقدار می باشد.
باتشکر وافر

مشاوره حقوقی اجرت المثل و نحله
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اجرت المثل در حقوق خانواده، به معنای استیفای منفعت زوج از عمل زوجه در ایام زوجیت می باشد؛ یعنی چنانچه زوجه کارهایی را که شرعا به عهده وی نبوده و عرفا برای آن کار اجرت المثل باشد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می نماید.
از فعالیتهای خارج از وظایف زوجیت در منزل زوج می توان به نظافت در منزل و لباس ها، شیر دادن به بچه در غیر موارد لزوم و... اشاره نمود.
باید توجه داشت که اموری مثل حضانت نگهداری و تربیت طفل نیز از زمره تکالیف ابوین است.
میزان اجرت المثل در دوران زندگی با توجه به معیارهای فوق توسط کارشناس ارجاعی دادگاه تعیین و مشخص می شود.

با سلام
اگر چه طبق مواد ۳۳۶ و ۳۳۷ قانون مدنی اجرت المثل تعریف و قابلیت وصول دارد و صراحت ماده ۱۹۸ قانون آئین دادرسی مدنی میگوید. هرگاه دین یا حقی به عهده کسی ثابت شد اصل بر بقای آن است لذا منوط به ماترک و تعداد ورثه دارد که فرضا اگر مهریه و اجرت المثل یکجا مطالبه شود و از ماترک حتی برای افراد صغیر چیزی باقی نماند قانونگذار اختیارات لازم را برای اتخاذ تصمیم در اینگونه موارد به قاضی تفویض نموده است.
محاسبه اجرت المثل بر مبنای سنوات زندگی زناشوئی است و نحوه محاسبه آن اگر توافقی بین زوجین نباشد. توسط کارشناس با بررسی اموال منقول و غیرمنقول زوج تعیین میشود و معمولا عرف جاری حداقل از مبلغ هشتصد هزار تومان شروع میشود تا اکتساب میزان ثروت زوج و گاه بصورت عدم ملائت زوج دادگاه مخیرات ترتیب دیگری اتخاذ کند.