طی اقرارنامه مذکور با رضایت هم صلح عمری پیشین را بهم زده اند، این نوع اقرارنامه اقاله محسوب می شود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۶۷۹ #21935084

مادری(مصالح) ملکی را با شروط زیر به دخترش(متصالح) صلح عمری (رسمی)نموده؛
۱– حق فسخ تا ۵۰ سال برای مصالح
۲– ضمن العقد شرط گردیده که متصالح مادامالعمر مصالح، حق هیچگونه نقل و انتقال مورد صلح را ندارد و منالع ملک مادام الحیات متعلق با مصالح(مادر) است
سپس سند تک برگ مستند به صلح عمری برای دخترش صادر شد.
یک سال بعد طرفین صلح در دفترخانه گرد هم آمده و مصالح (مادر)طی اقرارنامه رسمی حقوق زیر را به نفع متصالح(دخترش) از خود اعراض و صلب و ساقط مینماید:
۱؛ مصالح سند صلح ۲۳۶۱۲ اقرار و اعتراف صریح و شرعی و قانونی نموده که حق فسخ وحق استیفای منافع مادامالعمر نسبت به ملک (مورد صلح) اعراض نموده
۲– اعراض و صلب هر گونه حق اعم از عینی و فرضی و تصوری و احتمالی و غیره نسبت به عرصه و اعیان و منفعت مورد صلح (ملک)
۳— اعراض و صلب هر گونه حق ادعا و اعتراض احتمالی
فلذا ما ملک را از دختر خریداری میکنیم، با توجه به این که طرفین مصالح و متصالح) گرد هم آمده و طی اقرارنامه مذکوز با رضایت هم صلح عمری پیشین را بهم زده اند، این نوع اقرارنامه اقاله محسوب می شود؟ و این که به موجب چه عبارتی از متن اقرارنامه دختر اختیار فروش را داشته است؟

مشاوره حقوقی صلح
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام خدمت شما

اقرار به معنای اقاله نیست ، چون اقاله ماهیتی مثل عقد داره و نیاز به اراده ۲ طرف عقد میباشد و برای عقد لازم با توافق طرفین صورت میگیرد یعنی طرفین با هم توافق میکنند که عقد را به هم بزنن و همه چیز به قبل از انعقاد عقد برگرده . در صورتی که در این صلح مادر فقط به نفع دخترش از حقوق خود گذشته و ساقط کرده . به نظر میرسه در سوال مطرح شده دختر همچنان حق نقل و انتقال نداشته باشه و صرف اعراض از حق عینی کافی نیست