تاریخ سند دفترچه ای یا سند تکبرگی، کدام ملاک است؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۴۱۸ #21697845

با سلام
در سال ۸۰ نسبت به ملکی سند رسمی به نام الف صادر و سپس در سال ۸۷ مجددا سند ملک به شماره پلاک دیگر به نام ب صادر می شود سپس با انتقال ملک توسط الف به ج ، در سال ۹۰ با درخواست ج، سند اولیه به نام الف ابطال و سند تک برگی جدید به نام ج صادر می شود. حال معیار تقدم و تاخر در بحث تعارض اسناد چیست و آیا با صدور سند تکبرگی، تاریخ صدور سند تکبرگی ملاک تقدم و تاخر قرار می گیرد؟ یا ملاک، همان تاریخ سند اولیه (دفترچه ای) است؟ لطفا توجه فرمایید : تاریخ سند دفترچه ای یا سند تکبرگی؟ مستندا پاسخ بدید ممنون می شم.

مشاوره حقوقی ملکی
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تاریخ سند مقدم بر سند موخر معتبر است

سلام سوال تون واضح مطرح نشده
سند الف که تاریخ آن مقدم است دارای اعتبار است
نحوه انتقال سند به ب اگر به توسط الف بوده بنابراین این سند هم در تاریخ خودش معتبر است و سند از الف به ب منتقل شده
در غیر اینصورت اگر الف و ب هر کدام به طریق جداگانه ای سند دریافت کرده باشند سند با تاریخ اول ( مقدم) معتبر است
اگر سند دفترچه ای و تک برگ بلحاظ تاریخی دارای تفاوت و تناقض است باید اصلاح شود

با درود
اگر الف قانونا منتقل کرده به ب با ابطال توسط ج، ج مالک شناخته می‌شود.
لیکن اگر الف به ب منتقل نکرده و طی فرایند دیگری ایشان مالک شده اند ب مقدم است. بر ج.
بهتر است موضوع را گفتاری و تلفنی با یک وکیل متخصص در میان بگذارید در پیام حق مطلب به خوبی ادا نمی‌شود.

هیچ تفاوتی بین اسنادی که از طریق اسناد و املاک صادر می شود نیست.و این گونه موارد خیلی نادر پیش می آید .و اگر دو سند برای یک ملک صادر شود و هر دو رسمی باشد.سند اولیه معتبر خواهد بود.مگر این که یکی عادی باشد.ک در این صورت سند رسمی معتبر خواهد بود.با این که سند عادی تاریخش مقدم بر سند رسمی باشد.

سلام و درود
سند صادره اول معتبر خواهد بود
موفق و موید باشید

بادرود
سندی که اول صادر شده معتبر می باشد پس سند صادر شده درسال ۸۷بر سند صادر شده درسال۹۰مقدم است

در فرض سئوال با ابطال سند «الف» طبیعتا سند «ب» معتبر بوده و در حکم سند قانونی است . البته باید دلیل ابطال سند الف و علت تقاضی «ج» بررسی شود .