شکایت بابت خرید و فروش مال‌غیر با آگاهی، اقدام به انتقال سند

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۸ #21568236

سلام وقت بخیر، آپارتمان مادرم ۴ دانگ مشاع داشته و تاریخ آن سال ۱۳۷۰ است. مادرش ۲ دانگ داشته و متاسفانه مادرش ۱۳۹۰ فوت کرده. مادرم از دو دانگ هم سهم‌الارث داشته و سهم کلی آن شده ۴ونیم دانگ، یکی از ورثه نیم دانگ دیگر به مادرم فروخت که سهمش شد ۵ دانگ. حالا همان ورثه کل سهم‌الارث خودش که نیم دانگ بوده و فروخته، رفته کل آپارتمان که ۵ دانگ برای مادرم بوده به شخص ثالث فروخته. یعنی ۵ دانگ مادرم فروخته. خریدار با آگاهی خریده، بعد خریدار رفته بود ۵ دانگ مادرم رو به نام خودش ثبت کنه و سند بگیره که ما باطل کردیم. الان جرائمی که این ورثه و خریدار مال غیر مرتکب شدن عبارت است از:
۱. فروش مال غیر با مشارکت خریدار.
۲. تصرف به زور آپارتمان که ۵ دانگ آن برای مادرم است.
۳. ثبت مال مشاع غیر به نام خودش توسط شخص ثالث.
۴.معامله معارض توسط ورثه.
من بخوام شکایت کنم از این شخص ورثه و خریدار، عنوان شکایت رو فقط بزنم فروش مال غیر و خریدار مال غیر کافی است یا عناوین دیگر کلاهبرداری و ... بزنم ؟ آیا در شکایت کیفری دستم به جای بند است یا حقوقی فقط بطلان بیع بخوام؟

ممممنون میشم اگر پرونده ابتطوری داشتید کمک کنید

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام این ملک مشاع می‌باشد و دخل وتصرف در ملک مشاع منوط به اجازه سایر شرکا خواهد بود و هر معامله ای که رضایت سایر شرکا را نداشته باشد معامله فضولی است.در این مورد معامله نسبت به سهم فروشنده صحیح و نسبت به سهم مادر شما معامله فضولی است و اگر مادر شما معامله را تنفیذ نکند معامله باطل است و شما میتوانید اعلام بطلان معامله را نسبت به سهم مادرتان از دادگاه بخواهید

با سلام نسبت به فروش مال غیر با توجه به مستنداتی که نشان دهنده مالکیت کامل مادر شما و عدم مالکیت شخص فروشنده دارید اقدام نمایید

با سلام
پ در اینجا به نظر فروش مال غیر صورت گرفته است گرچه آرا و مدارک می‌بایست بررسی شود

سلام در اموال مشاع بدلیل مالکیت در ذره ذره و جزء به جزء آن و تزلل عنصر مادی عنوان فروش مال غیر راه ندارد چرا که در زمان غروش قسمتی متعلق به دیگری و بخشی متعلق به فروشنده است و عنوان فروش مال غیر بر آن صادق نیست ضمن اینکه عناوین دیگر هم صحیح به نظر نمی رسد مگر جزئیات بیشتری وجود داشته باشد به همراه مستندات