آیا این جرم در قانون از جرائم قابل گذشت میباشد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۰۳ #21428957

با سلام و عرض خسته نباشید... اگر کسی متهم به ( جرم مزاحمت تلفنی و توهین ) باشد...

مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود توهین قابل گذشت است مزاحمت تلفنی خیر

با سلام؛ از آنجایی که کیفر مرتکب جرم مزاحمت تلفنی علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات در صورت شکایت شاکی حبس از یک تا
۶ ماه خواهد بود (ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی)، به نظر می‌رسد در صورت گذشت شاکی تعقیب کیفری و اجرای مجازات متوقف نخواهد
شد؛ به این دلیل که این جرم از جرایم عمومی است و قانون مجازات اسلامی این جرم را در شمار جرایم قابل گذشت احصا نکرده است.
در مورد جرم توهین باید به ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی مراجعه کرد که جرایم قابل گذشت را عنوان نموده است و جرم توهین نیز در بین این نوع از جرایم مشاهده می شود.

از آنجا که کیفر مرتکب جرم مزاحمت تلفنی علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات در صورت شکایت شاکی حبس از یک تا شش ماه خواهد بود (ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی)، به نظر می رسد در صورت گذشت شاکی تعقیب کیفری و اجرای مجازات متوقف نخواهد شد به دلیل این که این جرم از جرایم عمومی است و ماده ۷۲۷ قانون مجازات اسلامی این جرم را در عداد جرایم قابل گذشت احصا نکرده است.
اگر در اثر ارتکاب عمل مزاحم، شخص متحمل ضرر و زیان مادی شود، در این صورت مطابق قوانین جاری کشور، شاکی می‌تواند با تقدیم دادخواست به دادگاه‌های حقوقی به همراه دلایل اقدام کند، هرگاه دادگاه متهم را مجرم بداند مکلف است ضمن صدور حکم جزایی نسبت به مطالعه ضرر و زیان مدعی خصوصی نیز حکم صادر نماید و هرگاه نیاز بیشتر به تحقیق پیرامون ورود خسارت مدعی خصوصی باشد ، پس از رسیدگی لازم مطابق ماده۱۲ قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه های عمومی و انقلاب مصوب ۷۹ نسبت به صدور حکم اقدام کنند.

سلام.مزاحمت تلفنی غیر قابل گذشت است اما جرم توهین بسته به اینکه نسبت به شخص عادی باشد قابل گذشت ونسبت به مامورین دولت غیر قابل گذشت است

مزاحمت تلفنی غیر قابل گذشت است
توهین قابل گذشت است