اجرای مهریه از اجرای ثبت به چه صورت است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۶۴ #21379555

با سلام و احترام
زوجه کل مهریه خود را در اجرای ثبت به اجرا گذاشته چند سوال در این خصوص دارم.

۱- چه مدت پرونده در اجراییات ثبت باید بماند تا از دادگاه دادخواست بدهد؟
۲- آیا می‌تواند نسبت به نیمی از مهریه پرونده را مختومه کند و نیم دیگر را از دادگاه بخواهد؟ آیا این عمل خلاف قانون نیست؟
۳- آیا اگر قبل از دادخواست مهریه از دادگاه اعسار بدهم و ثابت بشود این رای دادگاه تاثیری در اجراییات ثبت دارد؟ مثلا شنیدم با رای دادگاه مبنی بر اعسار بنده زوجه نمی‌تواند پرونده مهریه را در ثبت مختومه کند.

مشاوره حقوقی مهریه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
تا از دادگاه دادخواست بدهد؟
از تاریخ ابلاغ اجرائیه، زوج یا ضامن باید ظرف ده روز دین را بپردازد یا ترتیبی برای پرداخت دین خود بدهد یا مالی معرفی کند که اجرای سند را میسر کند.
پس از درخواست صدور اجرائیه از سوی زوجه در صورت احراز شرایط زیر توسط سردفتر، امکان صدور اجرائیه فراهم است.
الف- مطالبه مهریه به موجب سند رسمی باشد.ب. منجز بودن مهریه و تعهدات ج- مهریه و اجرای تعهد موجل نباشد.
آیا این عمل خلاف قانون نیست؟خیر
. می توان قسمتی از مهریه را از اداره اجرای ثبت تقاضای اجرا کرد و برای قسمتی دیگر از طریق دادخواست مطالبه مهریه و دادگاه اقدام کرد.
اجراییات ثبت دارد؟خیر
دادخواست اعسار بدهید و اگر اعسار ایشان پذیرفته شد دادگاه می تواند مهریه را قسطی کند تا مرد ضمن اینکه زن خود را طلاق میدهد مهریه را به صورت ماهیانه پرداخت کند.
در این میان اگر مرد اموالی داشته باشد و زن بتواند آن اموال را شناسایی و معرفی کند می تواند سریعا این اموال را به کمک وکیل توقیف کند که در این صورت دیگر دادخواست اعسار مرد پذیرفته نخواهد شد و مجبور است که مهریه را به صورت نقدی پرداخت کند و یا مال توقیف شده به نفع زن توقیف می شود.