آیا اگر مستاجر خانه را زودتر از موعد مقرر تخلیه نماید موجر هم موظف است رهن خانه را زودتر عودت دهد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱۸,۲۳۰ #21359078

بنده مستاجر هستم ملک مسکونی را به مبلغ ۱۵میلیون رهن و ۲۸۰هزار تومان به مدت یک سال اجاره کردم ,۲ماه زودتر از پایان قرار داد به مالک اطلاع داده و خانه راتخلیه کردیم و از مالک در خواست پول رهن را کرده ایم ولی ایشان می گوید تا پایان زمان قرار داد پولی به ما نمی دهد در صورتی که ما ملک او را تخلیه کرده و کلید را به بنگاه املاک تحویل داده ایم ,می خواستم بپرسم قانون در چنین مواردی چه گفته و ما باید چه کار بکنیم؟
با تشکر

مشاوره حقوقی قرارداد رهن
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
بستگی به مفاد قرارداد دارد که آیا این موضوع در آن پیش بینی شده یا خیر اگر نشده تا پایان قرارداد باید صبر کنین

با سلام. در صورتی که حق فسخ قرارداد اجاره توسط مستاجر قبل از موعد مقرر در قرارداد اجاره پیش بینی شده باشد می توانید درخواست مطالبه مبلغ ودیعه را کنید، در غیر این صورت خیر.

اگر در قرارداد اجاره ، تخلیه زودتر از موعد به عنوان یک شرط پیش بینی شده باشد ، مطابق آن باید رفتار کرده باشید در غیر این صورت باید تا پایان قرارداد، اجاره را بپردازید و مالک هم پایان قرارداد باید ودیعه را مسترد نماید .

سلام اگر شرطی مبنی بر تحویل پیش از موعد در قرارداد شما ذکر شده باشد مطابق آن باید اتخاذ تصمیم شود در غیر اینصورت باید تا پایان قرار داد اجاره مبلغ رهن را میتوانید دریافت کنید و تا پایان مدت قرار داد ملک موجر در دست شما امانت است و در صورت تقصیر ید شما تبدیل به ید ضمانی میگردد.

قانون حرف مالک راقبول دارد. مگر مالک راراضی کنید که قبل از پایان مدت اجاره رهن خونه رادهد

سلام اگر در قرارداد تخلیه زودتر از موعد به عنوان یک شرط پیش بینی شده ، مطابق آن باید رفتار کرده باشید در غیر این صورت باید تا پیاین قرارداد اجاره را بپردازید و مالک هم پایان قرارداد باید ودیعه را مسترد نماید .

بایستی تا پایان زمان قرارداد اجاره بها را پرداخت نمایید و پس از انقضای مدت پول پیش قابل استرداد است .