ابطال سند رسمی زمین شهری چگونه است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۱۲۲ #21300569

با سلام خدمت عزیزان

پدر بنده سال ۵۷ زمینی از چند تن خریداری کردم ولی در سال ۷۰ شهرداری این زمین‌ها را تملک کرده و به سازمان زمین شهری تحویل می‌دهد، پدرم در سال ۷۳ با شکایت به دیوان عدالت اداری توانست زمین شهری را محکوم کند با رای مبنی بر ابطال کلیه اقدامات تملکی بر روی پلاک‌هایمام، این سازمان بعد از رای دیوان طی توافقنامه‌ای‌ با‌ پدر اینجانب پذیرفت زمین‌هایی را معوض به به ایشان واگذار کند، بار دیگر به عهدی کردند و بار دیگر پدرم در سال ۸۲ رای به ابطال کلیه اقدامات زمین شهری گرفت و پس از بدعهدی مکرر در سال ۸۵ قاضی اجرای احکام طی ابلاغیه‌ای دستور به عدم استنکاف مدیران وقت از رای صادره کردند. پدرم مناسفانه سال ۸۴ فوت کردند و بنده پیگیر مساله هستم.
حالا دوستان زمین حتی پاسخگو هم نیستند و پشیزی ارزش برای حکم ابلاغ و اجرای احکام قاضی دیوان قائل نبوده و بنده را یکسال است می‌دوانند!
برخی دو راه پیشنهاد دادند عزیزان ببنید کدام راه برای بنده مفیدتر و سریعت‌تر و قابل دسترس‌تر است.
ایشان گفتن :
۱_ بار دیگر درخواست ابلاغ اجرای حکم و عدم استنکاف از رای صادره به مدیر کل جدید را بزن و سپس اگر نپذیرفتن‌ طبق بند ۴ ماده ۱۱۱ دیوان (دادرس اجرای احکام از طرق زیر مبادرت به اجرای حکم می‌کند؛ دستور ابطال اسناد یا تصمیمات اتخاذ شده مغایر با رای دیوان با رعایت لایحه قانونی نحوه خرید و تملک اراضی و املاک برای اجرای برنامه‌های عمومی، عمرانی و نظامی دولت مصوب ۱۳۵۸/۱۱/۱۷ شورای انقلاب و اصلاحات بعدی آن و قانون تعیین تکلیف اراضی واگذاری دولت و نهادها مصوب ۱۳۷۰/۱۲/۱۵ مجمع تشخیص مصلحت نظام)

ولی دوستی دیگر گفت ابطال اسناد در صلاحیت دیوان عدالت نبوده و شما رای ابطال اقدامات تملکی را در اختیار داشته و با در دست داشتن آن می‌توانید با مراجعه به دادگاه عمومی درخواست ابطال اسناد مالکیتی و انتقال آن به خود را مطرح کنید.

لازم به ذکر است اسناد عادی در دست اینجانب قدیمی است و مربوط به سال ۵۶ بوده و تنها پلاک اصلی زمین در آن مشخص شده و پلاک فرعی و‌تفکیک شده ان موقع وجود نداشته ولی ما مکان دقیق زمین‌ها را می‌دانیم.

پیشاپیش تشکر از کمک عزیزان

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

برای ابطال رای کمیسیون ماده ۱۲ زمین شهری باید به استناد مدارک و احکام صادره اقدام به طرح دعوی در دادگاه عمومی حقوقی کرده و پس از ابطال رای موات و بالتبع سند صادره به نام زمین شهری میتوانید مبلغ یا معوض زمین خود را دریافت کنید . این رویه بسیار متداول بوده و تنها در برهه ای از زمان (حوالی ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۶) موضوع صلاحیت دیوان عدالت اداری مطرح شد که بعدها نیز منتفی گردید .

سلام
دادگاه صلاحیتدار در رابطه با دعاوی ابطال سند رسمی برحسب موضوع آن مختلف خواهد بود در خصوص دعوای حقوقی مثلا مربوط به مال غیرمنقول به‌ خصوص در مورد مالکیت و همچنین مزاحمت، ممانعت از حق، تصرف عدوانی و سایر حقوق متعلقه به آن در دادگاهی اقامه می گردد که مال غیرمنقول در حوزه آن قرار دارد هرچند که خوانده در یک محل دیگری ساکن باشد و در مورد اموال منقول مطابق با ماده یازدهم از قانون آیین دادرسی عمل خواهد شد. در خصوص دعاوی حقوقی که دو سند معارض موضوع آن است رسیدگی به دعوای دارنده سند مالکیت مؤخر مستلزم رسیدگی به صحت و سقم سند مالکیت مقدم خواهد بود و احراز تعارض بین آن‌ها و اعلام بطلان سند معارض طبق قانون صورت خواهد پذیرفت.