برای احقاق حق در مورد مسکن خریداری شده، چه باید بکنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۴۲ #20725451

با سلام
چندی قبل در پی خرید یک واحد ساختمان از فردی در حالی که فروشنده اعلام داشته بود سند در رهن بانک هست ولی در مبایعه نامه متعهد شده بود قبل از انتقال سند نسبت به فک رهن سند اقدام کنه و مابقی ثمن‌ معامله‌ رو دریافت کنه ولی تا زمان تنظیم سند این کار رو نکرده و نتونست از رهن خارج کنه و من هم مابقی ثمن‌ معامله‌ رو پرداخت نکردم نهایتا بعد از تاریخ مقرر جهت تنظیم سند طی دادخواستی از فروشنده تحت عناوین الزام به انجام تعهد و فک رهن و الزام به تنظیم سند و الزام به تحویل مبیع از فروشنده شکایت کردم ولی دادگاه اینچنین رای داده:
هر چند خوانده در قرار داد مکلف شده نسبت به فک رهن اقدام نمایند ولیکن این تعهد نافی حقوق بانک نخواهد و از طرفی با توجه به استعلام اداره ثبت اسناد ملک موصوف به جهتی که در رهن بانک بوده منجر به صدور اجراییه شده و تحت عنوان پرونده شماره ____ اجرای ثبت در حال رسیدگیست و نظر به اینکه صدور رای موارد خواسته شده خواهان منافات به اجراییه دارد که موضوع دعوای خواهان نیست و بر خلاف مفاد سند رسمی ( اجراییه ) میباشد از این رو محکمه دعوی مطروحه را با کیفیت اعلامی مطابق قانون ندانسته و مستند به ماده ۲ قانون دادرسی مدنی قرار رد دعوا صادر و اعلام میدارد، این در حالیست که من قسمتی از ثمن‌ معامله رو پرداخت کرده بودم و کد رهگیری هم داشتم و مبایعه نامه هم کامل بوده و مابقی ثمن‌ معامله‌ هم آماده پرداخت بوده ولی فروشنده هنگام فروش عنوان نکرده بود ملک در مرحله اجرا قرار داره بانک ملک رو به اجرا گذاشته، علاوه بر فروشنده بانک مربوطه را هم در دادخواست به عنوان طرف دعوا خواسته بودم ولی قاضی بانک رو نخواست.
الان نمی‌دانم باید چه کار کنم؟
و بابت تحویل ملک یا اخذ خسارت باید چه کار کنم؟
و چه شکایتی را تحت چه عنوانی باید تنظیم کنم؟
و اینکه آیا میشه بابت کلاهبرداری شکایت کنم؟
ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تجدیدنظر خواهی کنید و در صورت عدم نتیجه نسبت به طرح دادخواست مطالبه ثمن به قیمت روز و جرائم و وجه التزام های قراردادی و خسارات مربوطه اقدام نمایید.

از حکم صادره تجدیدنطرخواهی کنید چنانچه دادگاه تجدید نظر نیز همین حکم را تایید کرد نسبت به طرح دادخواست مطالبه ثمن به قیمت روز و جرائم و وجه التزام های قراردادی و خسارات مربوطه اقدام نمایید.

سلام

این رای اشتباه صادر شده و درست نیست حتما اعتراض و تجدیدنظرخواهی کنید
همچنین تقاضای توقیف عملیات اجرایی را از دادگاه بخواهید
کلاهبرداری نیست
اگر فروشنده به تعهد خودش عمل نکنه حق فسخ و گرفتن خسارت دارید
با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع حتما پیش یک وکیل خوب بروید تا برای شما اقدامات لازم را انجام دهند تا حقوق تان ضایع نشود.