دادگاه قرار اجرای قسامه برای شاکی صادر نموده؛ چه کار باید کرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۶۲۷ #20665721

سلام
در جرم ضرب و جرح شاکی شهود ندارد و متهم می گوید من ضارب نبودم اکنون دادگاه قرار اجرای قسامه برای شاکی صادر نموده. جای دفاع از متهم چی می تونه باشه

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

وفق ماده ۳۱۳ قانون مجازات اسلامی قسامه عبارت از سوگندهایی است که درصورت فقدان ادله دیگر غیر از سوگند منکر و وجود لوث، شاکی برای اثبات جنایت عمدی یا غیرعمدی یا خصوصیات آن و متهم برای دفع اتهام از خود اقامه می‌کند.در مانحن فیه متهم چاره ای جز یافتن دلیل ندارد

قسامه در جرم ضرب و جرح، عبارت است از ۱ تا ۶ قسم که اگر شاکی ادا نماید، دیگر جای دفاعی برای متهم نیست. ولی اگر شاکی قسامه را از متهم درخواست نماید، آنگاه متهم باید قسامه را اجرا نماید که اگر متهم نیز قسامه را اجرا ننماید محکوم به پرداخت دیه می شود..
اگر شاکی نه خودش قسامه را اجرا نموده و نه از متهم درخواست نماید ، متهم تبرئه و آزاد می گردد