آیا سهم هر واحد بغیر از درصد پرداخت در ازای هر طبقه, متراژ بنای هر واحد در اون طبقه هم دخیل هست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۰۳ #20405253

برای نصب اسانسور در اپارتمان ۱۸ سال ساخت ۴ طبقه که محل نصب اسانسور تعبیه شده آیا سهم هر واحد بغیر از درصد پرداخت در ازای هرطبقه, متراژ بنای هر واحد در اون طبقه هم دخیل هست در تقسیم سهم هر واحد یا خیر؟ به عنوان مثال در واحد طبقه سوم که ۳۰ درصد هست و در ان طبقه سه واحد قرار دارد که دو واحد ان ۱۰۰ متری و یکی از انها ۵۰ متری هست ایا سهم سه واحد یکسان است یا خیر سهم واحد کوچکتر از ۳۰ درصد کمتر است؟

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

این قبیل هزینه های اساسی در ساختمانها به صورت مساوی باید تقسیم شود چرا که استفاده از آسانسور ارتباطی با متراژ واحدها ندارد .

با سلام
فرض کنید در یک ساختمان ۴ طبقه، ۳ طبقه موافق نصب آسانسور و یک طبقه مخالف باشد. در این حالت طبق ماده ۴ قانون تملک آپارتمان ها، چنانچه مجموع مساحت آپارتمان های طبقه دوم، سوم و چهارم از طبقه اول بیشتر باشد مخالفت مالک طبقه اول تاثیری نداشته و مالکین طبقات دو، سه و چهار می توانند از طریق پیگیری قضایی حق السهم مالک طبقه اول را به همراه خسارت احتمالی وصول کنند.
در نتیجه ترتیب طبقات در پرداخت سهم هزینه های نصب، نگهداری و تعمیر و سرویس تاثیری ندارد و ساکنین طبقات همکف، اول یا دوم نمی توانند ادعایی مبنی بر عدم نیاز پرداخت سهم خود در هزینه های آسانسور داشته باشند.
البته این مورد تنها شامل ساختمان هایی می شود که محل قرار گیری آسانسور از پیش تر تعیین شده است و در موارد غیر این، بحثی به مراتب پیچیده تر دارد. در نهایت رضایت همه افراد برای گرفتن فضای اختصاصی در واحدشان الزامی است. البته در مواردی هم، گاها بعضی از افراد مطرح می کنند، مانند: ما از آسانسور استفاده نمی کنیم، درب طبقه ما را ببندید و ... که به لحاظ قانونی قابل اجرا نیست و در صورت اجرا، همه واحدهای ساختمان باید سهم یکسان برای اجرای آسانسور را بپردازند.