تکلیف مستاجر بعد از وفات موجر، چگونه است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱,۴۳۶ #20219538

با سلام
بنده یک دامداری از شخصی اجاره کرده ام و قرارداد اجاره در بنگاه معاملات ملکی ثبت شده است و تا پایان سال ۹۸ اعتبار دارد. امروز مالک فوت کرده است. با توجه به اینکه مالک دو همسر دارد و از هر همسر تعدادی فرزند دارد، سوال من این است:
۱- آیا با توجه به اینکه نام همسر و فرزندان دوم در شناسنامه متوفی ثبت نشده است، آنها از سهم الارث محروم هستند یا خیر و اگر با شکایت باید نسبت فامیلی با متوفی را اثبات کنند، این پروسه چقدر زمان می برد؟
۲- اگر به دلیل اختلاف بین وراث (که بسیار محتمل است)، یکی از طرفین درخواست پلمپ اموال را داشته باشد، آیا ملک در اجاره من هم پلمب می شود؟ در این صورت، تکلیف پول پیش و خسارت ناشی از هزینه هایی که من در این ملک کرده ام، چه می شود؟
با تشکر

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
چنانچه در پایان موعد قصد تخلیه دارید ملک را تخلیه و تخلیه را تامین دلیل کنید

با توجه به اینکه نام همسر و فرزندان دوم در شناسنامه متوفی ثبت نشده است، آنها از سهم الارث محروم نیستند
اگر با شکایت باید نسبت فامیلی با متوفی را اثبات کنند، این پروسه چقدر زمان می برد؟مشخص نیست بستگی به حجم کاری دادگاه دارد
۲- اگر به دلیل اختلاف بین وراث (که بسیار محتمل است)، یکی از طرفین درخواست پلمپ اموال را داشته باشد، آیا ملک در اجاره من هم پلمب می شود؟بله
در این صورت، تکلیف پول پیش و خسارت ناشی از هزینه هایی که من در این ملک کرده ام، چه می شود؟
شما باید علیه تمامی ورثه دادخواست داده و مطالبه کنید حق و حقوق خودتان را

سلام دوست گرامی
بصرف اینکه نام فرزندان در شناسنامه درج نشده است نمی توان آنها را از ارث محروم کرد و لازم به اثبات نیست همین که اسناد سجلی فرزندان نشان دهد که پدرشان کیست خود برای اخذ گواهی انحصار وراثت کفایت می کند
شما چون حقی بر اجاره دارید که صاحب اصلی حق در زمان حیات به شما منتقل کرده تا زمانی که اجاره به قوت خویش باقی است امکان پلمپ و اخراج شما وجود ندارد
ضمنا پس از پایان اجاره کلیه حقوق خود را می توانید از وراث مطالبه نماید

اجاره، از جمله عقودی است که با فوت مؤجر یا مستاجر، این عقد باطل نمی‌شود و چون عقد لازم است، طرفین تا پایان عقد ملزم به تعهدات خود هستند .

سلام
عقد اجراه یک عقد لازم است و با فوت یا سفیه و مجنون شدن هیچ یک از طرفین، اصولا قابل فسخ،باطل یا منفسخ نمی گردد؛ پس عقد شما تا آخرش باقی است.

با سلام
طبق ماده ۴۹۷ قانون مدنی مشکلی برای شما پیش نمیاید و شما تا پایان قرارداد در انجا ساکن هستید

تغییر مالک ملک به هر نحو تاثیری در صحت قرار داد اجاره نخواهد داشت و همچنان قرارداد استمرار دارد .