سیاهه جهازیه معتبر تر است یا فاکتور خرید؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۶۸۱ #20044457

با سلام خدمت اساتید بزرگوار و تشکر از لطف بی دریغ شما
خانوم بنده شکایت کرده از من و خواسته که جهازیه رو طبق سیاهه پس بگیره، اشتباهی که بنده مرتکب شدم ابتدای ازدواج لوازمی که خودم خریدم رو هم در سیاهه ای که یادداشت کرده بودند، بعنوان جهاز خانومم امضا کردم.
حالا سوالم اینه آیا دادگاه به استناد سیاهه و امضای من می‌تونه لوازمی که من خریدم و فاکتورش هم نزد خودم موجود است،را از من گرفته و به خانومم بدهد؟چه دفاع یا لایحه ای لازم است انجام دهم؟

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شما باید بتوانید با استناد به ادله ای که در اختیار دارید مانند فاکتور خرید،شهادت شهود و تنظیم لایحه ای دقیق مراتب را به اطلاع مراجع قضایی برسانید.

سلام
سیاهه جهیزیه نیز مانند هر سند دیگری ، در صورت امضاء ، تبدیل به سند عادی می شود که در موقع طرح دعوا می توان به آن استناد نمود .
برخی از خانواده ها وسایلی که مرد بعنوان کمک جهیزیه خریده است را نیز جزء لیست جهیزیه می آوردند و مرد نیز معمولا آن را امضا می زند
لوازمی که من خریدم و فاکتورش هم نزد خودم موجود است،/////متعلق به شماست با فاکتور خرید
. در این صورت ، از آنجا که مرد مالک این وسایل است ،
می تواند با ارایه دلیلی مبنی بر مالکیت این اموال ، آنها را گرفته و از استرداد آنها خودداری کند ؛ مثلا فاکتور خرید این وسایل را به دادگاه ارایه دهید
در صورتی که زن نتواند مالکیت خود بر جهیزیه را اثبات کند ، معمولا دادگاه اقدام به تقسیم وسایل می کند و آن قسم از اموال که عادتا برای مصارف مردان است را به مرد داده و وسایلی که معمولا زنان از آن استفاده می کنند را به زن می دهد